compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 14 8-4 t/m 14-4
Film van de week!
MENU
Home > Filmnieuws > Brimstone en Moonlight beste films 2017

Brimstone en Moonlight beste films 2017

Filmjournalisten kiezen hun favorieten

De Amerikaanse dramafilm Moonlight en de nederwestern Brimstone zijn door de Nederlandse filmpers verkozen tot de twee beste bioscoopfilms van het jaar. Moonlight werd door de 76 jurerende critici uitgeroepen tot beste film, terwijl Brimstone als de beste film van Nederlandse bodem uit de bus kwam.

Delen op facebook
Guy Pearce als donderprekende dominee in Brimstone.

Guy Pearce als donderprekende dominee in Brimstone.

We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

Dat maakt filmjournalistenvakbond KNF bekend, die dit evenement dit jaar voor de vijftiende keer hield. Aan de verkiezing deden journalisten mee van onder meer de Volkskrant, Parool, NRC, De Telegraaf, Trouw, Veronica Magazine, Vrij Nederland, HP en de Filmkrant.

Tweede plaats
Bij de verkiezing voor beste film kwam de alom gelauwerde Zweedse absurdistische tragikomedie The Square op de tweede plaats. De derde plaats was voor de Amerikaanse, politiek getinte horrorcomedy Get Out. Bij de verkiezing voor de beste Nederlandse film kwamen Bram Fischer en Quality Time respectievelijk op de tweede en derde plaats.

Te laag niveau
Maar het was niet alleen maar zonneschijn en regenbogen tijdens deze verkiezing. Volgens het KNF weigerden veel filmjournalisten een top drie van favoriete Nederlandse films in te zenden, omdat volgens hen het niveau te laag was. Toch kreeg vooral Brimstone-regisseur Martin Koolhoven veel bijval voor zijn filmische bijdragen in 2017.

Moonlight
Moonlight is een film van regisseur Barry Jenkins, die verschillende fasen belicht in het leven van Chiron, een donkere jongen die opgroeit in een slechte buurt in Miami. Van huis uit krijgt hij maar weinig aandacht en op straat wordt hij gepest. Chiron probeert in een machowereld zijn eigen weg te vinden en worstelt met zijn plaats in het leven, geaardheid en mannelijkheid. De rol van Chiron wordt gespeeld door Ashton Sanders.

Brimstone
Brimstone gaat over een pioniersdorp in het Wilde Westen, dat een nieuwe dominee krijgt. Dit is een onheilspellende, zwijgzame man, gespeeld door Guy Pearce, die een meisje (Dakota Fanning) onuitsprekelijke angst aanjaagt. De film, die is geregisseerd door Martin Koolhoven, won onder meer zes Gouden Kalveren.

Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.