compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 32 6-8 t/m 12-8
Film van de week!
MENU
Home > Filmnieuws > Burnt recensie
Filmrecensie
***00
Waardering 3/5

Burnt recensie

'Vermakelijk'

In deze recensie kijken we naar de film Burnt zonder daar woorden te gebruiken als aangebrand, pittig of uitgekookt. Beloofd.

Delen op facebook
Daniel Bruhl en Bradley Cooper

Daniel Bruhl en Bradley Cooper

We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

Bradley Cooper speelt de rol van Adam Jones, een chef-kok van het type rockster. Hij heeft al zijn schepen achter zich verbrand nadat hij alles is kwijt geraakt door drank, drugs en vrouwen. Nadat hij voor zichzelf boete heeft gedaan vertrekt hij naar Londen waarin hij probeert om drie Michelin-sterren te halen.

Om dit voor elkaar te krijgen stelt hij een team samen van koks uit zijn verleden en nieuwe talentvolle mensen waaronder Helene, gespeeld door Sienna Miller. Adam heeft echter door zijn temperament en het weinige krediet bij zijn oud-collega's moeite om de boel op de rit te krijgen.

Wat volgt is een vermakelijke film die het vooral moet hebben van het spel van Bradley Cooper: hij speelt zijn Adam Jones als een soort mix van House en Gordon Ramsey: een genie die met veel gevloek en gesmijt door de keuken loopt.

Het verloop van de film laat zich redelijk raden. Het is dan ook niet dat de film het van het originele verhaal moet hebben. Als je wilt zou je deze film tot het bot kunnen fileren om wat er allemaal mis mee is. Maar Burnt is vooral een leuke film die je doet watertanden bij het zien van de smakelijke gerechten.

Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.