compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 03 17-1 t/m 23-1
WEB | mobiel
Mary Queen of Scots
MENU
Home > Filmnieuws > Deze week in première: speelweek 15

Deze week in première: speelweek 15

11-4-2012 April doet wat hij wil en tot nu toe is maar matig weer. Een mooi moment om naar de bioscoop te gaan dachten wij zo! We zetten de nieuwste premières even voor je op een rij.

Delen op facebook

De film van de week is Headhunters, een spannende actiefilm van Noorse afkomst. De film is gebaseerd op het boek van Jo Nesbø.

Uit Nederland komt de documentaire Leven? Of Theater? van Frans Weisz. De documentaire kent een interessante geschiedenis: In 1980 maakte Frans Weisz de film Charlotte op basis van dit verhaal. Toen hij de film maakte kreeg hij een brief van Charlotte aan haar geliefde met daarbij het verzoek de inhoud niet te gebruiken. In zijn nieuwste documentaire over Charlotte Salomon wordt er nieuw licht geworpen op de laatste periode van haar leven op basis van de brief.

Wuthering Heights is het klassieke boek van Emily Brontë. Het is niet de eerste keer dat het bewerkt is: er zijn talloze theater en filmversies van. De arme jongen Heathcliff wordt opgenomen in de rijke Earnshaw familie. Uit haat en zaait hij verderf die zal doorwerken in de volgende generaties.

The Company Men met Ben Affleck gaat over Bobby. Hij en zijn collega's hebben het goed voor elkaar: een mooi huis, een Porsche in de garage en leuke kinderen. Maar dan worden ze opeens ontslagen en veranderen ze in werkloze losers.

Een bijzondere film is Aita. In de film, bijna zonder dialoog, worden herinneringen aan het licht gebracht door oude filmpjes op een oud landhuis te projecteren.

Als laatste hebben we Martha Marcy May Marlene. Martha is een vrouw die ontsnapt uit een sekte die wordt geleid door de enigmatische Patrick. Martha trekt weer bij haar zus in die haar al twee jaar niet meer gezien had. Dan slaat de paranoia toe. Met Elizabeth Olsen, zus van de bekende Olson-twins.

Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.