compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 32 6-8 t/m 12-8
Film van de week!
MENU
Home > Filmnieuws > Deze week in première: speelweek 22

Deze week in première: speelweek 22

Donderdag première dag! Iedere week zet BiosAgenda op woensdag de nieuwste premiere films voor je op een rijtje. Vanaf morgen zijn er maar liefst acht nieuwe films te zien!

Delen op facebook
We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

De film van de week is Prometheus. In de prequel van Alien is de mensheid op zoek naar zijn oorsprong in de donkerste uithoeken van het universum. Als een groep ruimtevaarders een buitenaards ras ontdekt moeten zij vechten voor hun voortbestaan.

Bijzonder is de documentaire Jiro Dreams of Sushi. Jiro Ono is een meesterchef die in Tokio het driesterrenrestaurant Sukiyabashi Jiro runt. De 85-jarige chef streeft er nog steeds naar om de perfecte sushi te maken. Deze documentaire toont de meester en zijn obsessie in een ode aan sushi.

Uit Nederland komt de film Webcam. Antoin is een vrijgezel die wel toe is aan een vrouw. Zijn buurman helpt hem bij het internetdaten en al gauw wordt de Russische Natasha overgehaald naar Nederland. Deze film is volledig gefilmd vanuit het perspectief van webcams. Hiervoor werden hele kleine HD camera's gebruikt. Deze film is volgende week alleen in Amsterdam en Amersfoort te zien.

Dan het komische Our Idiot Brother. Drie zussen hebben hun ogenschijnlijk goed voor elkaar. Hun lanterfantende hippiebroer (Paul Rudd) is hun een doorn in het oog. Van de makers van Little Miss Sunshine.

Het serieuze werk vinden we in het Franse L'hiver dernier. Johann erft een verlaten boerderij van zijn familie. In het lege landschap verkent hij als een moderne cowboy de worelts van zijn eigen bestaan. Deze film draaide eerder op het Internationale Film Festival van Rotterdam.

Liefhebbers van Wes Anderson opgelet: zijn nieuwe film Moonrise Kingdom gaat deze week in premiere. Twee tieners lopen weg van een eiland. Het ooit zo rustige eiland raakt in rep en roer en iedereen gaat naar ze op zoek: de sherrif en de scouting onder leiding van Scout Master Ward.

Bruce Willis staat meestal garant voor actie en dat is in The Cold Light of Day niet anders: Will is op weg naar Spanje om tijd door te brengen met zijn familie. Zijn leven staat echter op z'n kop nadat blijkt dat z'n familie ontvoert is en dat zijn vader een undercover agent is.

Als laatste Varg Veum: Teken aan de wand. Varg Veum is een Noorse detective reeks die al loopt sinds 1954. Verschillende van de boeken zijn verfilmd. Deze film is alleen in Amsterdam te zien.

Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.