compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 12 21-3 t/m 27-3
WEB | mobiel
Us - Film van de week!
MENU
Home > Filmnieuws > Deze week in première: speelweek 41

Deze week in première: speelweek 41

10-10-2012 Er komen deze week maar liefst 13 films uit in de bioscoop. Zoals altijd zetten ze weer op een rij voor je.

Delen op facebook
De trailer van Dredd

De film van de week is Dredd: De enorme stad Mega City One wordt overspoeld door criminaliteit en geweld. De enige die orde in deze chaos kunnen scheppen zijn de jugdes: politieagenten, rechters en beulen in één. Sit is de tweede film naar de comic Judge Dredd.

Alleen maar nette mensen is de verfilming van het gelijknamige boek van Robert Vuijsje. Daniel komt uit een Amsterdams Joods milieu en wordt desondanks vaak voor een Marokkaan aangezien. Daniel is op zoek naar zijn ideale vrouw: een grote donkere vrouw met schoonheid én hersens.

Liefhebbers van Franse films opgelet: Dans la maison gaat over de leraar Germain leest het verhaal 'In Het Huis' van zijn leerling Claude. In het verhaal dringt een jongen binnen in het huis van een klasgenoot. Germain moedigt Claude aan om vooral verder te schrijven maar dat betekent wel dat Claude weer moet inbreken in het huis. De situatie loopt steeds verder uit de hand terwijl Germain gebiologeerd raakt door het verhaal.

Dan komen er ook nog een hoop jeugdfilms uit. Sint & Diego en de Magische Bron van Myra gaat over het boek van Sinterklaas: Het Grote Boek van Sinterklaas heeft geheime krachten. Daardoor kunnen de Zwarte Pieten hun kunsten vertonen. De kracht raakt echter op en de Pieten verliezen ook langzaam hun krachten. Sinterklaas stuurt Piet Diego en een groep Pieten op weg om de kracht te herstellen. Hij stuurt ze naar Myra, de geboorteplaats van Sinterklaas. Op diverse websites van bioscopen is te lezen dat deze film ook in 3D speelt. Dat klopt niet!

Voor de iets oudere kinderen is The Battle. Deze film heeft dezelfde personages als Mijn vader is een detective maar is los te zien van die twee films. Sam, Sterre, Ortwin en Mara gaan meedoen aan een talentenshow. Sommigen hebben het idee dat de show niet helemaal eerlijk verloopt. Ondertussen belandt detective Max tijdelijk in een rolstoel.

In de nieuwste film van Tinkerbell, Tinker Bell: Secret of the Wings ontdekt Tink een geheim dat haar wereld voor altijd zou kunnen veranderen. Alle bekende elfjes zijn van de partij: Koningin Clarion, Vorst Milori, Zilverdauw, Iridessa, Rosetta het Bloemen-elfje, Vidia, Slee, Puck, TinkerBell en Sneeuwkristal, het sprankelende nieuwe Winter-elfje.

"A Few Best Man" is een soort Australische variant van The Hangover: De Brit David gaat trouwen met zijn Australische vriendin en reist met zijn bruidsjonkers af naar Sydney. Hij probeert indruk te maken op zijn schoonouders.

Cam Brady (Will Ferrell) is in The Campaign al vier termijnen lang congreslid. Hij wint de verkiezingen altijd omdat niemand het tegen hem opneemt. Als hij voor zijn vijfde termijn wilt gaan moet hij het opeens opnemen tegen de onervaren Marty Huggins (Zach Galifianakis).

Dan Gesneuveld: een documentaire over de nabestaanden van de 25 Nederlandse militairen die in Afghanistan zijn omgekomen. Ze missen hun zoon, man of broer. Ze zitten met vragen of zijn boos op Defensie. Ook Commandant der Strijdkrachten Peter van Uhm zit in de documentaire. Hij verloor zijn eigen zoon.

Ike Bertels maakte tweemaal een documentaire over drie vrouwelijke guerilla's in Mozambique, die vochten tegen de Portugese overheersers. Nu maakt ze een derde film over de drie vrouwen: Guerrilla Grannies. Hoe gaan ze om met een veranderende wereld, waarin hun kinderen en kleinkinderen grond onder de voeten moeten zien te krijgen?

Little black spiders speelt zich af in België, 1978. Een groep zwangere tienermeiden wachten op hun bevalling op een geheime plek, omgeven door zusters. De meesten willen hun misstap zo snel mogelijk achter zich later. Katja, die opgroeide als wees, wil haar kindje echter houden. De zusters hebben echter plannen die Katja haar kind niet wil aandoen.

Ik wil graag 100 worden is een documentaire over musicus en dirigent Ton Koopman. In Nederland is Koopman relatief onbekend. In het buitenland is de uitzonderlijke musicus echter wereldberoemd. In totaal werd hij voor deze documentaire een jaar lang gevolgd.

Als laatste hebben we Lotte en de maansteen: Als iedereen in het uitvindersdorp slaapt, sluipen er twee vreemde figuren door het dorp. Ze proberen een steen van Oom Klaus te stelen maar ze worden betrapt door Lotte. Oom Klaus vertelt dat er nog twee van dat soort mysterieuze stenen zijn. Lotte gaat op onderzoek uit.

Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.