compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 12 21-3 t/m 27-3
WEB | mobiel
Us - Film van de week!
MENU
Home > Filmnieuws > Deze week in première: speelweek 43

Deze week in première: speelweek 43

24-10-2012 De ene helft van Nederland heeft de herfstvakantie er al op zitten maar de andere helft zit er nog midden in! Mooi moment om een film te pakken. Er gaan er deze week negen in première.

Delen op facebook
De trailer van The Perks of Being a Wallflower

De film van de week is The Perks of Being a Wallflower. De film is gebaseerd op op het boek van Stephen Chbosky. De film neemt je mee naar de verschrikkelijke dieptepunten en mooie hoogtepunten die een tiener meemaakt op weg naar het volwassen leven. Onderwerpen als vriendschap, populariteit en seks komen allemaal ter sprake. In de cast vinden we onder andere Emma Watson.

Jagten won maar liefst drie prijzen op het filmfestival in Cannes van 2012 waaronder die voor Beste Acteur. Lucas (Mads Mikkelsen) is kleuterleider in een klein hecht dorp. Wanneer hij door de vijfjarige Klara van misbruik wordt beschuldigd staat zijn leven op de kop. De hechte gemeenschap van het dorp valt uit elkaar.

We zijn inmiddels toe aan het vierde deel van Paranormal Activity. Nadat Katie in Paranormal Activity 2 Hunter heeft gekidnapt woont ze in een nieuw huis. Hun nieuwe buren, Alice en haar moeder krijgen te maken met vreemde verschijnselen in hun huis. Paranormal Activity 4 is chronlogisch gezien een vervolg op deel 2.

William Friedkin maakte eerder de klassieke films The French Connection en The Exorcist. Nu is zijn nieuwe film Killer Joe te zien: Chris is een jonge drugsdealer die snel aan geld zien te komen. Hij besluit de huurmoordenaar Killer Joe in te huren om zijn moeder te vermoorden. Zo kan hij haar levensverzekering opstrijken.

The Manchurian Candidate (1962) is een rerelease: nadat Raymond (Harvey) als held terugkeert uit de Koreaanse Oorlog kunnen de andere leden van zijn peloton zich eigenlijk niet herinneren wat hij nou gedaan heeft voor zijn onderscheiding. Twee van de soldaten krijgen terugkerende nachtmerries en één van hen besluit Raymonds huidige bezigheden te gaan onderzoeken. Welke geheimen worden er door de overheid en het leger achtergehouden?

Dan Magic Trip: In 1964 reisde schrijver Ken Kesey met een grote bus vol vrienden door Amerika. Achter het stuur van hun psychedelisch beschilderde bus zit Neal Cassidy, hét icoon van de beat generation. Na 50 jaar zijn eindelijk de beelden te zien.

Haute Cuisine staat in Frankrijk bekend als Les saveurs du Palais: Hortense Laborie is een topkok. Ze wordt gevraagd door de Franse president om zijn privé kok te worden. De film is gebaseerd op het leven van de privé-kok van Mitterand.

Louis en zijn vriend kidnappen in Comme un homme de lerares Engels omdat ze wraak op haar willen nemen. Ze verbergen haar op een afgelegen plek. Naarmate de tijd vordert beseffen ze dat ze haar beter vrij kunnen laten maar de situatie wordt er niet beter op.

Als laatste Chasing Mavericks: Frosty is een surflegende en heeft met tegenzin toegezegd de jonge surfer Jay te trainen. Ondanks het zware trainingsschema hebben ze er beide baat bij. Gebaseerd op het leven van de surfer Jay Moriarity.

Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.