compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 09 4-3 t/m 10-3
Film van de week!
MENU
Home > Filmnieuws > Deze week in première: speelweek 49

Deze week in première: speelweek 49

Vanavond is het misschien pakjesavond maar morgen is het gewoon donderdag: en dat betekent nieuwe films in de bioscoop. De film van de week is deze keer Koning van Katoren.

Delen op facebook
We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

Koning van Katoren is de de verfilming van het kinderboek van Jan Terlouw over de 17-jarige Stach (Mingus Dagelet), die vijf opdrachten moet vervullen om koning van het land Katoren te worden. De opdrachten lijken echter zo in elkaar gezet dat ze onmogelijk lijken. Onderweg ontmoet hij de journalist Kim, gespeeld door Abbey Hoes.

Het boek stamt alweer uit 1971: de makers van de film hebben zoveel mogelijk geprobeerd het verhaal naar de moderne tijd te tillen.

In de zomer waren we op bezoek op de set van de film. Zie hier onze reportage!

Nog een boekverfilming: Anna Karenina is gebaseerd op het boek van Leo Tolstoy. De Russische Anna Karenina (Keira Knightley) zit gevangen in een liefdeloos huwelijk met een man van hoge stand, Alexei Karenina (Jude Law). Als Graaf Vronsky (Aaron Johnson) haar leven in stapt ontstaat er een liefdesaffaire die haar wereld kan laten instorten.

Het is overigens niet de eerste keer dat we Keira Knightley in een kostuumdrama zien. Zo speelde ze eerder in The Duchess en Pride and Prejudice.

Notre paradis is een Franse film die onderdeel is van de Q-Fest Winter '12/'13 met 10 gay & lesbian films. Dit is de eerste in de serie: De dertigjarige prostituee Vassili komt steeds moeilijker aan klanten. Als hij een gewonde jongen vindt neem hij hem mee naar huis en noemt hem Angelo. De twee worden verliefd op elkaar en Vassili neemt hem mee op zijn afspraken wat de zaken ten goede komt. De twee besluiten om samen hun klanten te beroven en ze komen terecht in een spiraal van seks en geweld.

Ook Comme un homme is Frans. Louis en zijn vriend kidnappen de lerares Engels omdat ze wraak op haar willen nemen. Ze verbergen haar op een afgelegen plek. Naarmate de tijd vordert beseffen ze dat ze haar beter vrij kunnen laten maar de situatie wordt er niet beter op.

Deze film is gebaseerd op boek L'âge bête van schrijversduo Boileau-Narcejac. De film Vertigo van Alfred Hitchcock is ook een boek van hen gebaseerd.

Tyler Perry is in Nederland niet zo bekend maar in Amerika is hij zeer bekend vanwege zijn (flauwe) komedies. In Alex Cross laat hij zich van een andere kant zien: Alex Cross is politieman en psycholoog die zijn ware aartsvijand leert kennen in een seriemoordenaar. De moordenaar weet de politie altijd een stap voor te blijven.

Sol LeWitt is een documentaire over de gelijknamige Amerikaanse beeldhouwer, schilder en tekenaar. Solomon LeWitt, zoals hij volledig heette, was onder meer bekend van de kunstbewegingen Conceptional Art en het Minimalisme. De filmmaker gaat op zoek naar de kracht van Le Witts conceptuele denken, dat in Nederland vanaf het vroege begin werd erkend.

Dan nog twee familiefilms: Pudding T gaat over de 10-jarige Ivan. Hij is precies het tegenovergestelde van zijn grote held Tarzan: een geboren watje. Het mikpunt voor de pestkoppen. De teleurstelling van zijn vader.
Als op een dag een vriendelijke banjo-spelende heks langskomt, beloofd ze een wens in vervulling te laten gaan gedurende 1 dag. Daar weet Ivan wel raad mee. Hij wenst de beste in alles te zijn. Maar als alles uit de hand loopt, lijkt het erop dat Ivan nog slechter af zal zijn dan voorheen.

De film is ook in 3D te zien.

Dat geldt ook voor Niko 2, het vervolg op Niko en de vliegende brigade. Het rendierjongetje Niko zou graag willen dat zijn vader en moeder weer bij elkaar komen. Die kans wordt een stuk kleiner als zijn moeder vertelt dat ze Lenni heeft leren kennen: een rendier dat met zijn zoontje Jonni bij hem komt inwonen. Dan woont Jonni ook nog eens ontvoerd als Niko op hem past.

In de Nederlandse versie van de film wordt de stem van Niko ingesproken door Timo Verbeek, die ook in de musicalwereld actief is.

Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.