compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 20 19-5 t/m 25-5
Film van de week!
MENU
Home > Filmnieuws > Extra lange griezelweekend op komst

Extra lange griezelweekend op komst

Dress appropriately!

Halloween is definitief een traditie geworden in Nederland, maar in plaats van verkleed van deur naar deur te gaan, gaan steeds meer mensen (vaak verkleed) griezelen in de bioscoop. En dit jaar is de keuze enorm door heel het land, er is een horror filmfestival en we hebben ook nog een prijsvraag.

Delen op facebook
We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

Laten we met dat laatste als eerste beginnen: de tweede editie van het festival 'Amsterdamned' waar het draait om genre-films, zoals horror, fantasy en sciencefiction, die geen Nederlandse release krijgen.

Amsterdamned 2017

Woensdag 25 t/m 27 oktober 2017

Openingsfilm van Amsterdamned 2017 (check hun coole trailer) is de Nederhorror/SF-klassieker De Lift van Dick Maas. Deze wordt gepresenteerd in een onder supervisie van Maas zelf volledig gerestaureerde versie. Enkele leden van de cast en crew zullen bij deze voorstelling aanwezig zijn, onder wie Maas en hoofdrolspeelster Willeke van Ammelrooy.

De speelfilms die vertoond worden, worden vooraf gegaan door genre korte films. Voor de fijnproevers zijn er de films van de Britse grootmeester John Boorman, zoals de donkere-bos-horror Deliverance (1972), de ultra-vage SF-film met Sean Connery Zardoz (1974) en de heroïsche fantasy-verfilming van koning Arthur's zwaard Excalibur (1981); en een heleboel nieuwe films die exclusief te zien zijn op het festival (The Evil Within 2017, Psiconautas, los niños olvidados 2015 en The Void 2016) en een paar die elders in het land ook te zien zullen zijn, zoals in de aansluitende Mr. Mr. Horror’s Halloween Horror Show 2017.

Rotterdamned 2017

Op 4 en 5 november beleeft "Rotterdamded 2017" in Kino Rotterdam haar première.

Halloween Horror Show 2017

Op zaterdag presenteert Mr. Horror (Jan Doense) voor de negende maal deze show, maar tegelijk is in heel het land (waar er Pathé's zijn) dezelfde programmering te zien van Halloween Horror Show 2017 (check hun coole trailer) met The Autopsy of Jane Doe, Jigsaw, Don't Hang Up en It Stains the Sands Red.

Prijsvraag

Doe mee met onze Prijsvraag Halloween Horror Show 2017, want BiosAgenda geeft haar kaartjes weg voor een bioscoop bij jou in de buurt om van Halloween Horror Show 2017 te genieten! EN NIET OMDAT WE NIET ZOUDEN DURVEN!

VUE Halloween Night 2017

Bioscoop-keten VUE groeit heel snel en slim als ze zijn zetten ze bepaalde tradities voort, maar nu onder de naam VUE Halloween Night 2017, waarbij de film Jigsaw vertoond wordt en naar keuze Leatherface of The Autopsy of Jane Doe. Dus wederom door heel het land griezelen.

Happy Halloween Night 2017

In de service-bioscopen in Almkerk, Echt, Eindhoven, Sneek en Veghel hebben ze een eigen marathon Happy Halloween Night 2017 genaamd, waar ze Jigsaw en Leatherface vertonen. Luxe griezelen!

Bioscoop Atlantic Halloween Night 2017

Niet alleen ketens, ook enkele bioscopen hebben een speciale programmering zoals Bioscoop Atlantic Halloween Night 2017 (NL), waar ze It en Jigsaw vertonen.

Voor de wanstaltige smaak

Je hebt genre-films en je hebt die, die elk hokje voorbij gaan. Zo heb je het hokje van Tom Six: The Human Centipede. Six heeft drie films gemaakt rond dit thema en is stiekem Nederlands meest bekende, en meest invloedrijke regisseur. In zijn fanbase treffen we klinkende namen zoals Quintin Tarrantino. De term 'human centipede' is gemeengoed geworden in de VS, niet alleen in talk-shows maar ook in tv-series als 'South Park' wordt er naar verwezen. Zijn trilogie is eenmalig in één keer te zien onder de noemer The Human Centipede: Complete Sequence. 31 oktober 21:00 uur in filmtheater de Uitkijk in Amsterdam. Vooraf Q&A met de regisseur.

Zeer smaakvol

Voor de mensen die een beetje in de fantasie-wereld willen toeven met Halloween, maar liever geen horror of zware science-fiction willen, hebben wij een uitstekende tip: Thor: Ragnarök. Het is lang geleden dat we een Marvel film 4 sterren hebben gegeven. Laat ons weten hoeveel sterren jullie het geven.

Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.