compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 03 17-1 t/m 23-1
WEB | mobiel
Mary Queen of Scots
MENU
Home > Filmnieuws > Genomineerden Burny Bos Award bekend

Genomineerden Burny Bos Award bekend

17-10-2014 De genomineerden voor de Burny Bos Talent Award 2014 zijn bekend. Dit zijn Jean Koolen, Victoria Warmerdam en Tamara Miranda geworden. De prijs staat dit jaar in het teken van de ruimtevaart en het is de eerste keer dat deze award wordt uitgereikt.

Delen op facebook
Logo BosBros

Logo BosBros

Het is dus ook niet verwonderlijk dat astronaut André Kuipers deel uitmaakt van de jury. Naast hem zitten, Tamara Bos, Sannette Naeyé, Fine Trossèl, Dirk de Lille en Burny Bos.

Het idee voor deze award, ontstond uit het 25-jarige jubileum van productiebedrijf BosBros. Ze besloten de Burny Bos Talent Award in het leven te roepen. Waarbij gezocht word naar een nieuw script-schrijver talent in het genre familiefilm. De kandidaten konden hun filmconcept, dat in het teken stond van ruimtevaart voor 15 augustus inzenden.De winnaar zal naast de 5000 euro, professionele begeleiding van BosBros krijgen bij het verder ontwikkelen van het scenario.
Uit meer dan 86 filmconcepten, sprongen de volgende drie script-schrijvers voor de jury eruit.

Jean Koolen met Otto
Victoria Warmerdam met Spacekees
Tamara Miranda met De Onzichtbare Astronaut

Volgens de jury, toont het werk van Jean Koolen een hoogsensitief karakter en heeft Otto meerdere emotionele scénes. Het verhaal gaat over een jongetje dat een tekening aan zijn overleden opa wilt geven.

Bij Warmerdams Spacekees, was vooral het originele uitgangspunt een opvallend aspect. Waardoor het alles in zich heeft, om uit te groeien naar een familiefilm. In de coming of age film, zijn de hoofdpersonages in een totaal andere tijd en ruimte geplaatst dan in onze huidige wereld.

Terwijl in De Onzichtbare Astronaut, een grote diepgang schuilt. Waarbij de wens van maakster, bij de jury nogal aansprak. Tamara Miranda wilt verhalen creëren voor kinderen die zonder vader opgroeien. Zodat die hier kracht uit kunnen halen.

De uitreiking van de Burny Bos Talent Award, zal vanavond op het Cinekid Festival worden uitgereikt. André Kuipers en Burny Bos zullen de winnaar bekend maken.

Burny Bos is als producent bekend van onder meer Nono, het Zigzag Kind, Brammetje Baas, The Domino Effect, Kankerlijers en Bloedlink.

Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.