compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 32 6-8 t/m 12-8
Film van de week!
MENU
Home > Filmnieuws > Ghostbusters recensie
Filmrecensie
***00
Waardering 3/5

Ghostbusters recensie

'Vermakelijk rommelpotje'

Ghostbusters uit 1984 mag gerust een klassieker genoemd worden. De film kreeg een vervolgfilm, een TV-serie, computerspellen en nog veel meer. In 2016 is er dan eindelijk een derde film.

Delen op facebook
Ghostbusters

Ghostbusters

We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

Er wordt al jaren gesproken over een nieuwe Ghostbusters film. Toen bekend werd dat er een reboot kwam met vrouwen in de hoofdrol kwamen de misogynisten en fanboys uit de krochten van het internet om hun mening te geven. Vrouwen zouden terug moeten naar de keuken en een franchise zou zijn verkracht. De trailer werd de meest gedislikete video op Youtube ooit.

Dit staaltje vrouwenhaat maakte het mij meteen lastig. Ik wil me nooit associëren met wat een grote groep domme gasten op Youtube loopt te verkondigen. Ik zou de film het liefst vijf sterren geven alleen maar om die sukkels te irriteren.

Maar goed, die trailer: die was eigenlijk ook niet zo goed. Ik werd er in ieder geval niet echt enthousiast van. Aan de andere kant waren een goede tekenen: Melissa McCarthy en Kristen Wiig gaven ons eerder het hilarische Bridesmaids dat ook werd geregisseerd door Paul Feig.

Ghostbusters 2016 begint goed met een scene waarin Zach Woods (bekend van Silicon Valley) een rondleiding geeft door een huis waar het zou spoken. De humor in zijn teksten is subtiel: het wordt in ieder geval niet altijd opgepikt door de ondertiteling. Die subtiele humor gaat door in de scenes waarin de hoofdpersonages worden geïntroduceerd. Deze eerste akte van de film deed mij veelvuldig grinniken. De subtiele teksten en de interactie tussen McCarthy en Wiig werkt gewoon. Ook als de humor er dikker boven op ligt zitten we goed. Zo is daar Chris Hemsworth als de oliedomme assistent Kevin. Zijn domheid is lekker over-the-top en onrealistisch: het herinnert je eraan dat je de film vooral niet te serieus moet nemen.

Helaas heeft de film ook vele tekortkomingen. Zo heeft Leslie Jones de slechtste teksten van het viertal. Daarbij helpt het niet echt dat ze nogal slecht acteert en haar personage nogal cliché is. Ook kent de film teveel onnodige cameos. Als Bill Murray niet grappig is in je film heb je een probleem. En de cameo van Ozzy Osbourne is ontzettend lelijk op de film geplakt. Onnodig en niet leuk.

Ook het plot van de film is magertjes: er is iemand die apparaten in de stad neerzet waarbij paranormale activiteit versterkt wordt. De Ghostbusters moeten de geesten busten en de daders opsporen. Vanaf het moment dat de Ghostbusters zijn geformeerd wordt de film vooral rommelig.

Maar als de film dan is afgelopen kun je wel zeggen dat de film toch geslaagd is in zijn opzet. Ghostbusters doet wat het moet doen: vermaken en entertainen. En dat is wat de film moet doen. Het is een rommelpotje, maar wel een vermakelijk rommelpotje.

Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.