compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 49 9-12 t/m 15-12
Film van de week!
MENU
Home > Filmnieuws > Herfstvakantie 2016: de filmtips voor dit jaar

Herfstvakantie 2016: de filmtips voor dit jaar

Voor velen onder ons is de herfstvakantie in volle gang. Nu het weer ook nog eens pet is, lijkt ons dat prima moment voor de bioscoop! Wij zetten wat tips op een rij.

Delen op facebook
Herfstvakantie 2016: de filmtips voor dit jaar

Herfstvakantie 2016: de filmtips voor dit jaar

We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

Allereerst het Cinekidfestival. Het festival is momenteel in volle gang in Amsterdam. Na het festival gaat het festival het hele land door en zijn de films dus ook in de andere bioscopen te zien. Een mooie kans om kinderfilms te kijken die je anders niet terugziet.

Kijk op Cinekid.nl voor meer informatie.

Verder zijn er de laatste weken ongelooflijk veel nieuwe kinderfilms uitgekomen. Een volledige lijst vind je hier maar wij pakken er een aantal uit:

Allereerst Ma vie de courgette, een kinderfilm die heftige onderwerpen absoluut niet uit de weggaat. Courgette is een jongetje van tien jaar oud. Nadat zijn moeder overlijdt wordt hij in een weeshuis geplaatst. Hier kan hij maar moeilijk wennen aan zijn nieuwe leven ten midden van kinderen die net zo beschadigd zijn als hij.

De trollen in Trolls zijn altijd vrolijk en houden zich voornamelijk bezig met zingen en dansen. De trollen zijn echter erg smakelijk voor de Bergens, die enkel geluk voelen als ze een trol eten. De chagrijnige trol Branch moet met prinses Poppy enkele van de trollen redden uit de handen van de Bergens.

De film zit vol muziek en dans en is minder irritant of suikerzoet die je op eerste inzicht zou vermoeden. Voor ouders is dus dit absoluut geen crime!

Ook mooi is Pete's Dragon: Op een dag vindt Grace een jongen genaamd Peter in het bos. Hij woont daar al zes jaar. Hoe hij dat overleefd heeft? Met hulp van Elliot, een enorme groene draak die onzichtbaar kan worden. Als de dorpelingen achter het bestaan van Elliot komen krijgt Elliot een jager achter zich aan.

Naast veel kinderfilms hebben ook bioscopen speciale programma's. Zo staat Halloween voor de deur (31 oktober). Dat betekent altijd speciale horrorprogramma's met meerdere films achter elkaar. Een goede gelegenheid om Don't Breathe, de horrorhit van dit jaar, te kijken. Ook zijn er dit jaar twee nieuwe horrorfestivals: Amsterdamned en Rotterdamned.

Heb je echt zin in de marathon aller marathons dan kan je bij Pathé terecht voor een Harry Potter marathon met alle acht films achter elkaar! Je begint op 29 oktober om 10:00 en tegen het einde van het jaar zou je ongeveer klaar moeten zijn. [url=https://www.pathe.nl/artikel/2460]Hier vind je meer informatie. Veel plezier!

Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.