compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 47 21-11 t/m 27-11
WEB | mobiel
Film van de week!
MENU
Home > Filmnieuws > Komiek George Carlin overleden

Komiek George Carlin overleden

Tegendraadse stand-up comedian overlijdt na hartfalen

23-6-2008 Zondag is op 71-jarige leeftijd de Amerikaanse stand-up comedian George Carlin overleden. Ondanks zijn leeftijd en steeds terugkerende hartproblemen was Carlin nog altijd actief op het podium.

Delen op facebook

George Carlin werd bekend met zijn provocerende stand-up comedy shows, waarin hij menig heilig huisje omver schopte. Zijn populaire routine 'seven words you can never say on television', sloeg enorm aan in de Amerikaanse theaters en zorgde voor een golf van controverse toen deze op radio en televisie werd uitgezonden.

De komiek zette zich veelvuldig af tegen de gevestigde orde, waarbij politiek, religie en de mensheid in zijn algemeenheid vaak het mikpunt van zijn spot waren. In 2004 werd hij verkozen tot een na beste komiek allertijden, net na Richard Pryor.

Nog tot dit jaar stond Carlin op het podium. Zijn show 'It's Bad for Ya' werd in maart uitgezonden door HBO. In totaal stond hij meer dan 20 keer met een avondvullende show op het podium. De opnames van deze shows werden vier maal bekroond met een Grammy-award.

Ook op het witte doek was Carlin enkele keren te zien. Hij speelde mee in onder meer Bill & Ted's Excellent Adventure en Dogma. De laatste jaren was hij als stemacteur betrokken bij onder meer Cars en Happily N'Ever After.


Links:
Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.