compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 34 22-8 t/m 28-8
WEB | mobiel
Film van de week!
MENU
Home > Filmnieuws > Kristallen film voor Escher: Het oneindige zoeken

Kristallen film voor Escher: Het oneindige zoeken

17-8-2018 De documentaire Escher: Het Oneindige Zoeken over het leven van de wereldberoemde graficus Maurits Cornelis Escher heeft meer dan 10.000 bezoekers getrokken en hiermee de Kristallen Film behaald.

Kristallen film voor Escher: Het oneindige zoeken

Kristallen film voor Escher: Het oneindige zoeken

De film vertelt het verhaal van het leven van Escher (1898-1972) in zijn eigen woorden zoals hij die in brieven en dagboeken opschreef.

De Kristallen Film werd door programmeur Claire van Daal van het Nederlands Film Festival overhandigd aan regisseur en producent Robin Lutz en coproducent Marijnke de Jong. Escher: Het oneindige zoeken ging in april in première en is de vijfde documentaire van 2018 die de Kristallen Film-status heeft bereikt.

Pikant

De internationale documentaire Whitney heeft in haar openingsweekend meer dan 10.000 bezoekers naar de bioscoop getrokken. De documentaire is in release gegaan op 9 augustus, de dag dat icoon Whitney Houston 55 zou zijn geworden. Indien het niet een internationale productie was maar een Nederlandse dan had deze documentaire meteen een Kristallen Film te pakken.

Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.