compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 32 11-8 t/m 17-8
Film van de week!
MENU
Home > Filmnieuws > Nieuw streaming platform

Nieuw streaming platform

Streamingdienst YardVibes is vanmiddag gelanceerd en biedt films aan van onafhankelijke Afrikaanse en Caribische makers. Ter introductie bieden ze de eerste week 4 van de 20 films gratis aan, titels als "My Father’s Land" en No Place Like Home: Redux.

We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

Yardvibes is een Vimeo on Demand pagina met 20 titels te huur, van speelfilms en series tot documentaires en korte films, en meer titels worden de komende tijd toegevoegd.

Op YardVibes komen films beschikbaar die niet of nauwelijks in de Nederlandse bioscoop of op de Nederlandse televisie te zien zijn. Vaak betreffen het films die Caribbean Creativity in het verleden eenmalig in een filmtheater of op een filmfestival heeft vertoond, maar even zo vaak zijn het nieuw verkregen titels die voor het eerst online te bekijken zijn.YardVibes richt zich op content van onafhankelijkse Afrikaanse en Caribische makers en zal vanaf 2021 elke maand nieuwe titels aan het streaming platform toevoegen. Alle films zijn individueel te huur tegen een bescheiden vergoeding, die grotendeels ten goede komt aan de makers.

Nieuw streaming platform

Nieuw streaming platformOnder de titels die vanaf heden beschikbaar zijn, bevinden zich acht Afrikaanse producties ("Ayanda", "Golden Fish African Fish", Liyana, The African Who Wanted to Fly, "This Land" en "Welcome to the Smiling Coast") en elf Caribische producties (Art Connect, "Black Hair", "Crazy Jamaican Bwoy", "Four Days in May", "Green & Yellow", "Jamaica for Sale", Journey to Jah, "Breaking the Cycle", "From Gangsta to Pastor", "I Don't Call It Ghetto" en "The Seawall").Daarnaast zijn vier bijzondere titels de eerste week gratis te huur:

"My Father’s Land" (2015), een nog niet eerder in Nederland vertoonde documentaire over een Haïtiaanse migrant die al veertig jaar ongedocumenteerd op de Bahamas woont,

Gifts from Babylon (2018), een awardwinnende Gambiaanse korte film die na de première op het Nederlands Film Festival op meer dan zestig internationale filmfestivals heeft gedraaid,

"Crazy Jamaican Bwoy" (2020), een Jamaicaanse mockumentaryserie die speciaal voor YardVibes van Engelse ondertiteling is voorzien, en

No Place Like Home: Redux (2019), het vervolg op de Jamaicaanse klassieker The Harder They Come (1972) van regisseur Perry Henzell dat eindelijk, na jarenlang vermist en daarna gerestaureerd, in volle glorie te zien is.

Caribbean Creativity is een non-profit organisatie die zich sinds 2008 inzet voor de productie, programmering en promotie van Caribische en andere diversity films in Nederland en daarbuiten. De organisatie stimuleert initiatieven die onafhankelijke films en filmmakers uit het Caribisch gebied en van het Afrikaanse continent ondersteunen. Door de jaren heen heeft Caribbean Creativity meer dan 200 vertoningen georganiseerd in filmtheaters en op filmfestivals, waaronder vele Nederlandse premières.

Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.