compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 16 18-4 t/m 24-4
WEB | mobiel
Baantjer het Begin - Film van de week!
MENU
Home > Filmnieuws > Nieuwe roman James Bond gepresenteerd

Nieuwe roman James Bond gepresenteerd

'Devil May Care' vanaf vandaag verkrijgbaar

28-5-2008 Omgeven door marine-officieren bracht het Britse model Tuuli Shipster in een militaire speedboot de eerste voorraad van het boek 'Devil May Care' aan land. Het is vandaag precies honderd jaar geleden dat 007's geestelijk vader Ian Fleming geboren werd.

Delen op facebook

Devil May Care is geschreven door misdaadauteur Sebastian Faulks. Hij neemt het stokje over van Raymond Benson, die in 2002 de laatste originele Bond-roman 'The Man with the Red Tattoo' en de boekversie van Die Another Day schreef.

Faulks schreef eerder oorlogs- en misdaadroman's, waarvan 'Birdsong' en het in 2001 verfilmde Charlotte Gray de bekendste zijn. In de geest van Bond' codenaam 007 signeerde Faulks zeven exemplaren, die vervolgens geëscorteerd werden naar een boekenwinkel in Londen.

Over de inhoud van 'Devil May Care' is niet veel bekend. Het verhaal speelt zich af tijdens de Koude Oorlog in 1967 en zet James Bond neer als kwetsbaar, maar met een onverminderd sexappeal. Hij zal afreizen naar steden in Europa en het Midden-Oosten.

Eind dit jaar komt in de bioscoop de 22ste Bondfilm, Quantum of Solace uit. De daarop volgende film staat gepland voor 2010. Over de inhoud van die film is nog niets bekend.


Links:
Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.