compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 22 30-5 t/m 5-6
Film van de week!
MENU
Home > Filmnieuws > Opnames JOE SPEEDBOOT van start

Opnames JOE SPEEDBOOT van start

Filmmaker Sam de Jong start vandaag met de opnames van Joe Speedboot, naar de gelijknamige bestseller van Tommy Wieringa. De titelrol wordt vertolkt door Tobias Kersloot. Distributeur September Film brengt de film in 2025 uit in de bioscoop.

We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

Tobias Kersloot is bekend van Do Not Hesitate en "ARES". Daan Buringa speelt Fransje Hermans en QiQi van Boheemen speelt PJ.

Overige rollen zijn voor Hadewych Minis (MET MES, THE SPECTACULAR), Chris Peters (TONIO, NIEMAND IN DE STAD), Janni Goslinga, Ramses van Hall, Rogier Schippers en Abbie Chalgoum. Ruben Impens (DE ACHT BERGEN, DE HELAASHEID DER DINGEN) verzorgt de cinematografie. Het scenario is geschreven door Jan Eilander en Daniël Samkalden.Over de film
Na zijn ongeluk lijkt Fransje gedoemd om de rest van zijn leven in stilstand en apathie door te brengen, totdat Joe Speedboot, the new kid in town, hem onverwachte horizonten aanreikt. Zal het Fransje helpen om zijn hartstochtelijke dromen te verwezenlijken of is hij slechts een volgend project van de naar avontuur hunkerende Joe?

Van links naar rechts: Sam de Jong, QiQi van Boheemen, Daan Buringa, Tobias Kersloot

Van links naar rechts: Sam de Jong, QiQi van Boheemen, Daan Buringa, Tobias KerslootRegisseur Sam de Jong: “Het is een enorme eer om deze moderne klassieker te mogen verfilmen. Een prachtig verhaal over de waarde van verbeeldingskracht, liefde en vriendschap.“


Over de makers
Sam de Jongs afstudeerfilm MAGNESIUM (2012) werd geselecteerd voor het prestigieuze Sundance Film Festival. Zowel zijn speelfilmdebuut PRINS (2015) als zijn Amerikaanse film GOLDIE (2019) gingen in première op het filmfestival van Berlijn, waar PRINS een Special Mention Award in de Generation Kplus-sectie won. Zijn meest recente film MET MES (2022) werd geselecteerd voor de Tiger Competition van het International Film Festival Rotterdam.JOE SPEEDBOOT wordt geproduceerd door Frank Hoeve van BALDR Film in coproductie met CZAR Film (BE) en de VPRO. De film komt tot stand met steun van het Nederlands Filmfonds, Netherlands Film Production Incentive, Creative Europe, CoBO, Vlaams Audiovisueel Fonds en de Belgische Tax Shelter.

De roman JOE SPEEDBOOT van Tommy Wieringa werd in 2005 gepubliceerd door uitgeverij De Bezige Bij.

Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.