compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 31 30-7 t/m 5-8
Film van de week!
MENU
Home > Filmnieuws > Peter Berg regisseert remake Dune

Peter Berg regisseert remake Dune

Science-fictionboek voor derde keer verfilmd

In een interview met MTV News gaf regisseur Peter Berg (The Kingdom, The Rundown) aan dat hij de regie van een nieuwe film gebaseerd op Frank Herbert's sci-fi klassieker 'Dune' op zich neemt.

Delen op facebook
We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

Dune werd in 1984 verfilmd door David Lynch en werd ook als film mede dankzij de rol van Sting een culthit. In 2000 maakte Sci-Fi Channel een ruim 4,5 uur durende miniserie gebaseerd op het boek van Frank Herbert.

Het verhaal gaat over de woestijnplaneet Arrakis alias Dune. Het is de enige planeet in het universum waar de waardevolle spice melange te vinden is en daardoor het podium van een politieke machtstrijd is tussen drie invloedrijke families. De held van het verhaal is Paul Atreides, die met zijn bijzondere gaven de orde op de planeet probeert te herstellen.

Peter Berg wil nu het grote publiek kennis laten maken met het universum van Dune. Hij noemt de omvang van de op handen zijnde productie enorm. 'Als er geen schrijversstaking gaande zou zijn, waren we nu al bezig aan de film', aldus de filmmaker. Hoewel er nog geen script voor de film is, zijn er al wel meerdere schrijvers in zicht die gecontracteerd kunnen worden als de staking over is.


Links:
Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.