compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 12 21-3 t/m 27-3
WEB | mobiel
Us - Film van de week!
MENU
Home > Filmnieuws > Prequel X-Men in de maak

Prequel X-Men in de maak

Josh Schwartz bezig met script 'X-Men: First Class'

19-11-2008 Wie dacht dat X-Men: The Last Stand de laatste film over de heldhaftige mutanten zou zijn kan zijn borst natmaken. Er staan nog minstens drie films gepland, waarvan twee spin-offs en nu ook een X-Men prequel.

Delen op facebook

20th Century Fox heeft Josh Schwartz, producer en schrijver van televisieseries als 'Gossip Girl' en 'The OC', aan het werk gezet om het script van X-Men: First Class vorm te geven. Producent Lauren Shuler Donner, die bij bijna alle X-Men projecten betrokken is, zal de film produceren samen met Simon Kinberg (Mr. and Mrs. Smith).

De nieuwe film zal zich richten op de jonge jaren van de mutanten, wat er waarschijnlijk toe zal leiden dat de bekende rollen als Professor X, Cyclops, Beast en Jubilee gespeeld zullen worden door een nieuwe generatie acteurs. Afhankelijk van het succes van deze film worden vervolgfilms met deze nieuwe cast bij voorbaat al niet uitgesloten.

In totaal hebben de drie X-Men films al 1,2 miljard dollar wereldwijd opgebracht. De laatste film X-Men: The Last Stand wist 459 miljoen dollar op te brengen.

Naast de prequel stonden al langer twee spin-offs gepland. Mei 2009 zal X-Men Origins: Wolverine uitgebracht worden. Ook voor 2009 gepland maar nog niet voorzien van een releasedatum is X-Men Origins: Magneto. Beide films zullen zich net als 'First Class' richten op de jonge jaren van bekende X-Men figuren.


Links:
Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.