compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 18 6-5 t/m 12-5
Film van de week!
MENU
Home > Filmnieuws > Recensie The Fury of a Patient Man
Filmrecensie
****0
Waardering 4/5

Recensie The Fury of a Patient Man

Acteur Raúl Arévalo maakte met The Fury of a Patient Man zijn debuut als regisseur en levert meteen een zeer goed visitekaartje af.

Delen op facebook
We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

The Fury Of A Patient Man opent met een overval op een juwelier. De overvallers ontkomen, maar de chauffeur van de vluchtauto, Curro, heeft pech: hij wordt opgepakt. Acht jaar later: ergens in een stad in Spanje. Een zwijgzame man uit een rijkere buurt duikt op in café en wordt vrienden met de vaste gasten.

Recensie The Fury of a Patient Man

Recensie The Fury of a Patient ManDit blijkt José te zijn en hij is iets van plan. Hij wil wraak nemen op Curro en zijn mede-overvallers. De eerste stap in zijn plan is het verleiden van Curro's vriendin Ana.

De eerste helft van deze film ontwikkelt zich op een traag maar broeierig tempo. Wie is toch die Jose? Wie zijn de andere personages en wat is hun relatie met de overval uit de openingsscène? De kijker wordt het wachten beloond in de tweede helft als Curro uit de gevangenis komt en alle kaarten op tafel komen. Curro wordt door José gedwongen zijn kameraden te gaan zoeken en de twee gaan samen op pad met de auto. De titel van de film zegt eigenlijk alles: na heel veel geduld is het tijd voor de fury, en deze woede explodeert op een schitterende doch zeer gewelddadige manier.José, gespeeld door Antonio de la Torre, speelt zijn rol met veel ingehouden emoties waarbij zijn gezicht nauwelijks beweegt maar toch veel oude pijn vertelt. Hij weet zo de sympathie van de kijker te trekken om dit vervolgens ter discussie te stellen als hij aan zijn wraakmissie begint. Curro (Luis Callejo) doet eigenlijk het omgekeerde. In het begin haat je hem, maar later begin je steeds meer medelijden met hem te krijgen.The Fury Of A Patient Man behandelt thema's die al vaker in films zijn behandelt maar doet dit toch op eigen wijze. Door de eerste helft enigszins traag te houden komt de tweede explosieve helft zeer onverwacht en maakt het geheel zeer de moeite waard. Tel daar de ontzettend goede performances op en je hebt een zeer sterke film.

Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.