compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 27 2-7 t/m 8-7
Film van de week!
MENU
Home > Filmnieuws > Shortcutz: Short But Sweet
Short of the Week

Shortcutz: Short But Sweet

Na enkele weken afwezigheid zijn we er weer met onze wekelijkse Short of the Week in samenwerking met Shortcutz Amsterdam. De keuze deze week is gevallen op SHORT BUT SWEET van Junaid Chundrigar, de film was genomineerd voor Best Animation voor de Shortcutz Awards.

Delen op facebook
We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

Eerder waren we bij BiosAgenda.nl heel enthousiast over de kansen van Mind My Mind welke de short list (hoe toepasselijk) haalde van de Oscars 2020, maar uiteindelijk niet genomineerd werd. Desondanks heeft het mislopen van de nominatie de film geen windeieren gelegd: Korte animatiefilm bekroond met Kristal.

De korte animatiefilm SHORT BUT SWEET / Kort maar krachtig (2017) van Junaid Chundrigar werd een Nominee Best Animation voor de Shortcutz 2019. Heel veel bezoekers van het rondtrekkend Nederlands korte-film-promotie-festival ergens in de wereld de film hebben gezien. De film verkeerde lange in het festivalcircuit en pakte links en rechts wat prijzen. Al die tijd dat de film aan festivals meedeed was de film nog niet vrijgegeven voor een breed publiek. Maar vanaf vandaag is de officiële online première! Zeg dat voort, deel, maak dit bekend aan andere filmliefhebbers, stuur dit artikel door! Promoot Chundrigar!! Promoot Short but Sweet!Promoot Kort maar krachtig!

Wie is Junaid Chundrigar?

Junaid Chundrigar (1986) werd geboren in Amsterdam en was altijd al dol op gekke animaties. Kort na zijn afstuderen aan de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht in 2011, begon hij een studio met een oud-klasgenoot nadat zijn korte 'Gedemonteerd', een parodie op Marvel-superhelden, viral ging en internationale belangstelling verwierf.

Wie belt dan op? Ja, Stan Lee zelf. Dus werkte Chundrigar in opdracht van het bedrijf van Marvel-auteur Stan Lee om het concept van de short om te zetten in een serie. En voila de YouTube-serie 'Bad Days' was geboren. Na zes jaar leidinggeven, schrijven en animeren van verschillende projecten in de studio, variërend van samenwerkingen met YouTube-kanaal How It Should Have Ended, maakt hij en passant de bekroonde fantasieparodie Kort maar krachtig / 'Short but Sweet'.
Hij besloot om zijn werk als freelancer voortzetten in 2018 en werkt momenteel aan (onder andere) het YouTube-kanaal 'Pencilmation'. Naast projecten in opdracht werkt Junaid ook zowel aan de originele korte films als 'Ruimteshit en Dingen' / 'Space Shit and Stuff' (2019) als aan 'Gerard en Stipje'.

Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.