compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 12 21-3 t/m 27-3
WEB | mobiel
Us - Film van de week!
MENU
Home > Filmnieuws > Sony klaar voor remake 'My Fair Lady'

Sony klaar voor remake 'My Fair Lady'

Keira Knightley in gesprek voor hoofdrol

9-6-2008 My Fair Lady zal door velen snel geassocieerd worden met Audrey Hepburn, die in 1964 de rol van Eliza Doolittle speelde. De film won toen acht Oscars. Sony Pictures en CBS Films slaan de handen ineen om een remake van de filmklassieker te maken.

Delen op facebook

Als hoofdrolspeelster hebben de producenten Keira Knightley op het oog. De actrice staat ruimschoots in de belangstelling na het veelgeprezen Atonement. Ze won eerder een Oscar voor haar rol in Pride and Prejudice.

In My Fair Lady gaat de snobbistische taaldocent professor Henry Higgins een weddenschap aan met kolonel Pickering. Hij wed dat hij iedere vrouw binnen korte tijd zo goed kan leren spreken, dat ze kan doorgaan voor een hertogin. Het bloemenmeisje Eliza Doolittle komt zo terecht in het huis van Higgins en ondergaat een totale transformatie.

Het project zal geleid worden door producent Duncan Kenworthy (Love Actually, Notting Hill) en de succesvolle musicalproducent Cameron Mackintosh. De film zal dezelfde muziek bevatten als het origineel en zal zich afspelen het Londen van 1912. Wanneer de remake te zien zal zijn in de bioscoop, is nog niet bekend.


Links:
Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.