compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 03 20-1 t/m 26-1
Film van de week!
MENU
Home > Filmnieuws > Speelweek 10: nieuw in de bioscoop

Speelweek 10: nieuw in de bioscoop

Er zijn weer een hoop nieuwe films in de bioscoop te zien deze week. Het zijn er ditmaal zeven. De film van de week is 300: Rise of an Empire.

Delen op facebook
We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

Na haar vorige strijd in "300 reist het Perzische leger zuidwaarts. De eerste stad die ze tegenkomen is de Griekse stad Athene. Om deze oorlog te winnen, moet de leider van Athene, Themistocles, gedwongen samenwerken met de vijand: Sparta.

Dit is de tweede lange bioscoopfilm die Noam Murro regisseert. Zijn regisseer debuut was in 2008 met Smart People. Zack Snyder regisseerde het eerste deel. Deze keer besloot hij om niet te regisseren maar om het te produceren en het scenario te schrijven.

Dan "Kenau": Haarlem, 1572. Kenau Simonsdochter Hasselaer is de baas van een scheepswerf. Haar jongste dochter valt in Spaanse handen en Kenau besluit zich niet langer afzijdig te houden van de oorlog. Kenau stelt een vrouwenleger samen en werkt samen met de legerkapitein Wigbold Ripperda.

BiosAgenda was aanwezig op de laatste draaidag van de film: zie hier de video van die dag!

"We Are The Best" is een Zweedse film en gaat over drie rebelse meisjes van twaalf en dertien jaar oud. Ze besluiten een punkband te vormen. Het kan ze niks schelen dat punk dood is en daarnaast moeten ze het zonder instrumenten doen.

De film is gebaseerd op het boek 'Never Goodnight' van Coco Moodysson, de vrouw van regisseur "Lukas Moodysson".

"Best Night Ever" is een spoof op films als "Project X" en is gemaakt door "Jason Friedberg" en "Aaron Seltzer". Claire gaat bijna trouwen en gaat met haar zus Leslie en Claire's vriendinnen Zoe en Janet naar Las Vegas voor haar vrijgezellenfeest. Deze vier vrouwen beleven hun wildste nacht ooit in de gokstad van de Verenigde Staten en alles gaat verkeerd.

Iets heel anders is "Miele": Irene woont en Rome waar haar familie denkt dat ze studeert. In werkelijkheid smokkelt ze medicijnen het land in waarmee mensen euthanasie kunnen plegen. Op een dag komt ze erachter dat een van haar cliënten niet ziek is maar wel wil sterven. Irene is vastbesloten niet verantwoordelijk te zijn voor zijn dood.

"Ice Cube" kennen we als rapper uit NWA maar af en toe duikt hij op in een komedie. Zo ook "Ride Along": Ben wil graag trouwen met zijn grote geliefde Angela. Hij moet echter eerst haar broer James overtuigen dat hij haar waard is. James is politieagent en neemt Ben mee op patrouille. Ze komen echter al snel een grote crimineel op het spoor.

We sluiten af met de kleine productie Bernhard: Eén acteur, één locatie, minimale cameravoering en enkel de toevoeging van muziek. Deze film is een achtbaan van emoties die veel te raden over laat.

Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.