compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 25 24-6 t/m 30-6
Film van de week!
MENU
Home > Filmnieuws > Speelweek 11: nieuw in de bios!

Speelweek 11: nieuw in de bios!

Er komen deze week zes nieuwe films uit: en daar zit weer van alles tussen! Drama, horror, een documentaire en meer. De film van de week is Brooklyn.

Delen op facebook
We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

In Brooklyn vertelt de Ierse Eilis haar thuisland voor de New Yorkse wijk Brooklyn. Haar heimwee verdwijnt al gauw wanneer ze verliefd wordt Tony, een Italiaanse immigrant. Maar dan roept het thuisland haar weer. Eilis zal een keuze moeten maken tussen de twee landen.

Deze film werd veelvuldig genomineerd voor filmprijzen waaronder een Golden Globe en diverse Oscars.

Lees ook onze recensie!

Dan Les innocentes: 1945, Frankrijk. Een verpleegster werkt voor het Rode Kruis. Ze wordt gehaald door een non die haar meeneemt naar haar klooster. Daar ziet ze een grote groep nonnen die allemaal ver in verwachting zijn. Haar leven en opvattingen zijn niet meer hetzelfde.

Regisseur Anne Fontaine maakte eerder Gemma Bovery en Two Mothers. Lees ook het interview met hoofdrolspeler Lou de Laâge!

Horrorliefhebbers moeten naar The Forest: In Japan is een bos dat veel wordt gebruikt voor zelfmoorden: Suicide Forest. Een vrouw gaat dit bos in om haar tweelingzus te zoeken maar ze wordt geconfronteerd met bovennatuurlijke verschijnselen.

Het bos dat in deze film wordt aangehaald bestaat echt. Het heet Aokigahara en ligt aan de voet van berg Fuji.

Ik wil gelukkig zijn is een documentaire over Fien de la Mar, de eerste echte Nederlandse diva die actief was in cabaret, revue, operette, toneel, film en televisie. Haar talent en overgave werden uiteindelijk haar ondergang.

Ook bijzonder: Arabian Nights (Vol 1, 2, 3). Deze film bestaande uit drie delen is een moderne versie van Duizend-en-een-nacht. Scheherazade vertelt verhalen over het droevige land Portugal en zijn aan de bedelstaf geraakte bewoners. De drie films duren bij elkaar 390 minuten. De films zijn los te bezoeken.

We sluiten af met het Franse Bang Gang (A modern love story). In de Franse badplaats Biarritz zien we hoe een groep jongeren uit verveling orgies organiseren. Tegelijkertijd hebben de jongeren zo hun eigen achtergronden, verhalen en ouders.

Deze film was wereldwijd op meerdere filmfestivals te zien zoals op het filmfestival van Toronto.

Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.