compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 23 4-6 t/m 10-6
Film van de week!
MENU
Home > Filmnieuws > Speelweek 16: deze week in première

Speelweek 16: deze week in première

Elke week zet BiosAgenda.nl de nieuwste premieres op een rij: deze week is dat niet anders. We hebben deze week zeven nieuwe films. De film van de week is Safe Haven.

Delen op facebook
Trailer van Safe Haven
We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

Safe Haven gaat over de jonge Katie die probeert een nieuw leven op te bouwen in een klein stadje. Ze kan echter moeilijk mensen vertrouwen. Als ze de jonge weduwnaar Alex ontmoet valt ze voor zijn charmes: daardoor komt haar verleden bovendrijven.

Deze film is gebaseerd op het boek van Nicholas Sparks. Als je de filmposters van zijn boekverfilmingen op een rij zet, zie je grote gelijkenissen.

Julianne Hough is naast actrice vooral actief als countryzangeres. In de Verenigde Staten kreeg ze grote bekendheid door mee te doen aan Dancing With The Stars.

Dan Snitch: John krijgt de kans om de onterechte celstraf van zijn zoon te reduceren. Daarvoor moet hij undercover gaan bij een drugsbende om een bekende drugsdealer te pakken te krijgen. Om te kunnen infiltreren roept hij de hulp in van een van zijn werknemers.

De hoofdrol wordt gespeeld door Dwayne Johnson. Gezien zijn filmhistorie doet vermoeden dat het hier om een actiefilm gaat maar de film heeft meer weg van een drama.

More Than Honey is een documentaire over bijen. Een van de grootste mysteriën van vandaag is de vraag wat er precies met de bijen aan de hand is. Al jaren is er sprake van een grote bijensterfte en niemand schijnt te weten hoe dit precies kan. De bijen spelen echter een belangrijke rol in ons ecosysteem. In deze documentaire wordt er gezocht naar antwoorden.

Deze film was eerder te zien op verschillende Europese filmfestivals. De film pakte ook enkele awards waarover die van Beste Documentaire bij de Bavarian Film Awards.

Voor Kid gaan we naar België. De vrolijke Kid woont met zijn broer Billy en zijn moeder op een boerderij. Als hun moeder wordt vermoord moeten Kid en Billy op zoek naar hun eigen geluk.

Fien Troch regisseerde eerder Unspoken, dat net zoals Kid succes had op filmfestivals.

Identity Thief is een komedie met hoofdrollen voor Jason Bateman en Melissa McCarthy, beiden geen onbekenden in het genre.

Sandy Bigelow Patterson, gespeeld door Jason Bateman, dreigt alles te verliezen als zijn identiteit gestolen blijkt. Hij reist af naar Miami om de oplichter Diana (Melissa McCarthy) op te sporen en mee te nemen naar Denver, om zo zijn naam te zuiveren. Dit gaat echter niet zo makkelijk.

De krekel bestaat uit zeven korte filmpjes die oorspronkelijk in Tsjechie werden uitgezonden. In Nederland is de TV-serie niet op de televisie verschenen maar nu is de gehele collectie wel in de bioscoop te zien.

Deze film bestaat uit zeven verschillende verhaaltjes voor kleuters vanaf drie jaar. De verhaaltjes gaan over een krekel die avonturen beleeft met de andere insecten, vogels en andere dieren.

We sluiten af met Night Train to Lisbon, gebaseerd op het gelijknamige boek van Pascal Mercier, een Zwitserse schrijver en filosoof.

De leraar Raimund houdt een vrouw tegen die van een brug wil springen. Vervolgens verdwijnt ze spoorloos en laat haar jas achter. In de jas vindt Raimund vindt hij een Portugees boek wat hem doet besluiten naar Lissabon af te reizen. Daar komt hij op een spoor van een tragische liefdesgeschiedenis.

Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.