compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 08 25-2 t/m 3-3
Film van de week!
MENU
Home > Filmnieuws > Speelweek 17: nieuw in de bioscoop

Speelweek 17: nieuw in de bioscoop

Deze week komt er een mooie mix van nieuwe films uit in de Nederlandse bioscopen. Acht stuks en de film van de week is The Amazing Spider-Man 2.

Delen op facebook
We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

In The Amazing Spider-Man 2 moet Peter Parker, ook bekend als Spider-Man, het opnemen tegen een nieuwe vijand: Electro (Jamie Foxx). Hij krijgt hulp van een oude vriend: Harry Osborn. Hij beseft dat al zijn vrienden Oscorp met elkaar gemeen hebben.

In deze film zat oorspronkelijk een kleine rol voor het personage Mary Jane Watson. Deze lijn is uiteindelijk uit de film geknipt.

In de chickflick The Other Woman komt Carly erachter dat haar vriend Mark eigenlijk getrouwd is met Kate. Als dit Kate verteld is zij ontroostbaar en Carly en Kate krijgen een goede band. Ze komen erachter dat Mark er nog een vriendin op na houdt. De drie vrouwen smeden samen een plan om wraak te nemen.

Een aantal weken geleden waren hoofdrolspelers Cameron Diaz, Leslie Mann en Kate Upton in Nederland om de film te promoten. Zie hier de foto's van de première!

Iets heel anders is Love Eternal, een Ierse film gebaseerd op een Japans boek met een hoofdrol van de Nederlandse Robert de Hoog: Robert de Hoog speelt een jongen die volledig in isolement leeft. Als hij besluit zelfmoord te plegen gaat hij naar een bos. Daar ziet hij echter een groepje mensen ook zelfmoord plegen. Hij neemt het lijk van één van hen naar huis.

Dan Diplomatie: Aan het einde van de Tweede Wereldoorlog krijgt generaal Von Choltitz van Hitler het bevel om delen van Parijs op te blazen. De Zweedse consul Raoul Nordling probeert hem op andere gedachten te brengen. Het leven van tienduizenden mensen en de gebouwen van Parijs staan op het spel.

We blijven in Frankrijk voor Les garçons et Guillaume, à table!: Guilliame heeft twee broers maar zelf wordt hij door zijn moeder behandeld als een dochter. Als ze hen roept voor het eten roept ze dan ook: 'Jongens en Guillaume, aan tafel!'. In deze film onderzoekt Guillaume Gallienne zijn eigen identiteit.

Guillaume Gallienne maakte eerder een one-manshow met dezelfde titel.

In Metro Manila trekt Oscar met zijn familie van het platteland naar de megastad Manilla om daar een beter bestaan op te bouwen. Als Oscar bij een vrachtenwagenbedrijf gaat werken lijkt het beter te gaan voor zijn familie. Maar dan begint het op te vallen hoeveel slachtoffers het bedrijf maakt.

Er is inmiddels al een remake van deze film aangekondigd. Ten tijde van dit schrijven zijn er nog maar weinig details over die remake bekend.

Voor de kinderen is de Franse animatie Minuscule erg de moeite waard: De spullen van een picknick veroorzaken een oorlog tussen twee bendes mieren. Ten midden van het geweld sluit een lieveheersbeestje vriendschap met een zwarte mier. Samen proberen ze het op te nemen tegen een groep gevaarlijke rode mieren.

De makers van deze film hebben ook een gelijknamige TV-serie gemaakt. Deze TV-serie loopt nog steeds.

We sluiten af met Last Hijack: een mix tussen animatie en een documentaire over het leven van een Somalische piraat. Mohamed is een door de wol geverfde piraat maar in Somalië is hij gewoon een van de velen die het hoofd boven water probeert te houden.

Regisseur Femke Wolting is een van de oprichters van Submarine channel, een onafhankelijk platform voor filmmakers.

Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.