compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 21 21-5 t/m 27-5
Film van de week!
MENU
Home > Filmnieuws > Speelweek 21: nieuw in de bios!

Speelweek 21: nieuw in de bios!

Het is weer zover: we zetten alle nieuwe films van deze week op een rij. Er komen zeven nieuwe films uit en de film van de week is Alice: Through the Looking Glass.

Delen op facebook
We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

Alice betreed weer een bijzondere wereld, dit keer door door een spiegel te klimmen. Ze komt terecht in Underland en maakt een reis terug in de tijd.

Deze film is gebaseerd op het gelijknamige boek van Lewis Carroll, het vervolg op Alice in Wonderland. Mia Wasikowska speelt weer de rol van Alice en ook Johnny Depp keert terug.

Dan Love & Friendship: Weduwe Susan trekt bij haar zus in. Samen met een Amerikaanse vriendin probeert ze een geschikte partner voor haar dochter te vinden, en voor haar zelf. De mannen in de omgeving lijken echter blind voor haar pogingen.

Deze film is gebaseerd op een novelle van Jane Austen. Het is de eerste keer dat dit werk van is verfilmd. Haar boek Pride & Prejudice kent daarentegen talloze bewerkingen.

Erg mooi is Strike a Pose: in deze documentaire wordt onderzocht wat er is gebeurd met de achtergronddansers van Madonna die 25 jaar geleden met haar werkten. Dit was de tournee die een schokgolf teweeg bracht met zijn flamboyance.

Ester Gould maakte eerder de documentaire A Strange Love Affair With Ego.

The Wave is een spannende film uit Noorwegen. Als een bergwand nabij een fjord verschuift zou dat een tsunami veroorzaken die na 10 minuten het dorp Geiranger zal wegvagen. Geoloog Kristian bestudeert de dag al jaren maar op een dag ziet hij activiteit. Of verbeeldt hij het zich maar?

Foodies moeten naar Noma My Perfect Storm. Noma werd sinds 2010 drie keer uitgeroepen tot het beste restaurant ter wereld. Deze documentaire neemt een kijkje in de hectische keuken en in de hoofden van chefs René Redzepi en Claus Meyer.

Foodies kunnen ook naar Bugs. Wereldwijd eten miljarden mensen insecten maar in het Westen trekken we er onze neus voor op. Leden van het Nordic Food Lab gaan wereldwijd op zoek naar de beste recepten voor insecten. Dat brengt hun onder andere naar Kenia, Mexico en Japan.

Het Nordic Food Lab uit Denemarken is een onderzoeksinstituut dat voortkomt uit het restaurant NOMA.

We sluiten af met A Heavy Heart. Voormalige bokser Herbert verdient zijn geld als uitsmijter en het ophalen van schulden. Als hij een jonge bokser gaat trainen krijgt hij weer wat vreugde in zijn leven. Maar dan wordt hij gediagnosticeerd met ALS, een ongeneeslijke ziekte.

Regisseur Thomas Stuber kreeg het script van deze film opgestuurd: hij vond het verhaal niet goed maar het personage geweldig. Hij baseerde de film vervolgens op het personage.

Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.