compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 47 21-11 t/m 27-11
WEB | mobiel
Film van de week!
MENU
Home > Filmnieuws > Speelweek 23: nu in de bioscoop

Speelweek 23: nu in de bioscoop

3-6-2015 Elke week zet BiosAgenda de nieuwe films die uitkomen op een rijtje. Deze week komen er acht nieuwe films uit en de film van de week is Rendez-Vous.

Delen op facebook

In Rendez-Vous vertrekt Simone met man en kinderen naar 'la douce France'. Het plan is om van het bouwval een prachtige bed and breakfast te maken maar eenmaal aangekomen blijkt de verbouwing lastiger dan gedacht. Als Simone dan ook nog eens valt voor de charmes van één van de bouwvakkers is het complexe plaatje helemaal compleet.

Wil je de premierefoto's zien? Klik dan hier!

Leuk is Spy: Susan (Melissa McCarthy) werkt voor de CIA maar komt tot haar grote teleurstelling nooit achter haar saaie bureau vandaan. Wanneer haar partner (Jude Law) in de problemen komt en de identiteiten van alle andere agenten van de CIA op straat liggen, biedt Susan zich aan als infiltrant. Zonder enige ervaring als veldagent begeeft ze zich in de gevaarlijke wereld van de wapenhandelaren.

Spy is de tweede samenwerking tussen regisseur Paul Feig, Melissa McCarthy en Rose Byrne. Ze maakten eerder samen Bridesmaids.

Dan Unfriended: terwijl ze aan het videochatten zijn, ontvangt een groep vrienden een bericht van een vriendin die precies een jaar eerder zelfmoord pleegde. Initieel denken ze dat het een bizarre grap is, maar de mysterieuze persoon onthult duistere geheimen en lijkt controle te kunnen uitoefenen op de vrienden. Stuk voor stuk doen ze zichzelf de meest vreselijke dingen aan terwijl de anderen alleen maar kunnen toekijken.

We gaan naar Groot-Brittannie voor Man Up: de 34-jarige Nancy (Lake Bell) heeft niet bepaald haast met haar liefdesleven. Ze is al lang single en doet niet veel moeite om hier iets aan te doen. Haar ouders en vrienden vinden het uiteraard wél tijd worden voor een vent. Wanneer Nancy onderweg naar een feestje een leuke man (Simon Pegg) tegenkomt, besluit ze in het diepe te springen. Ze doet zich voor als de blind date van de man en heeft een geweldige tijd. Totdat haar date er achter komt dat ze niet zijn échte afspraakje is.

Regisseur Ben Palmer maakte eerder de in Engeland razend populaire serie 'The Inbetweeners' en de gelijknamige film.

Iets heel anders is Dancing Arabs. De jonge Eyad (Tawfeek Barhom) wordt toegelaten tot een prestigieuze Joodse school. Alleen komt hij uit een arm Arabisch dorp en heeft hij moeite om zijn plek te vinden binnen de Joodse cultuur op de school. Zijn klasgenoten bekijken hem met argusogen en grijpen iedere mogelijkheid aan om hem belachelijk te maken. En dan ontmoet Eyad de mooie Naomi (Daniel Kitsis).

Erg mooi is de Nederlandse film Zomer: stille tiener Anne wil niets liever dan het kleine dorpje waar ze woont verlaten. Maar niemand komt ooit weg uit het gehucht en iedereen eindigt op de een of andere manier met een baantje bij de enorme energiecentrale. Tijdens een uitzonderlijk hete zomer komt er ineens een nieuweling in het dorp wonen: de stoere Lena. Anne's zomer ziet er plots een stuk interessanter uit.

In El Desierto wonen Ana, Axel en Jonathan samen in een gebarricadeerd huis. De rest van de wereld is vergeven van de zombies. Ooit vormden de drie een mooie liefdesdriehoek maar van de liefde is weinig over.

Between the Devil and the Deep is een documentaire over de Abalone schelp, een gewilde maar zeldzame delicatesse. In China wordt het zelfs gezien als een afrodisiacum. Maar de illegale vangst van de Abalone heeft desastreuze gevolgen voor de vissers in het Zuid-Afrikaanse Kaapstad. Between the Devil and the Deep bekijkt de problemen die de illustere schelp met zich meebrengt.

Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.