compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 08 25-2 t/m 3-3
Film van de week!
MENU
Home > Filmnieuws > Speelweek 25: nu in de bioscoop

Speelweek 25: nu in de bioscoop

Het is heerlijk weer, maar er draaien ook heerlijke films in de bioscoop! Deze week komen er acht nieuwe films uit en de film van de week is The Age of Adaline.

Delen op facebook
We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

In The Age of Adaline wordt het leven van de beeldschone Adaline (Blake Lively) opgeschrikt wanneer ze een auto-ongeluk krijgt. Het ongeval blijkt een vreemde bijwerking te hebben: Adaline wordt niet meer ouder. Ze ziet haar kinderen bejaard worden en geeft na een aantal pogingen ook haar liefdesleven op. Want hoe kun je een leven met iemand opbouwen als je niet samen oud wordt? Alles verandert wanneer Adaline de charismatische Ellis (Michiel Huisman) ontmoet. Hij trekt haar uit haar isolement en neemt haar mee naar zijn ouders. Maar is Ellis na al die jaren wel de juiste persoon om haar geheim mee te delen?

Regisseur Lee Toland Krieger maakte eerder het gelauwerde komische drama The Vicious Kind.

SpangaS in Actie is de aanrader van de week voor de fans. Wanneer het Spangalis college dreigt te sluiten, slaan de leerlingen de handen ineen om de school te redden. Ze bezetten het schoolgebouw om zo de leiding te dwingen nog eens na te denken over de sluiting. Maar hebben alle leerlingen wel hetzelfde doel voor ogen met hun actie?

Regisseur Jop de Vries zat ook tijdens de SpangaS tv-serie in de regiestoel. Hij maakte ruim tweehonderd afleveringen van de serie.

Erg mooi is Infinitely Polar Bear: Cam Stuart (Mark Ruffalo) is een manisch depressief zooitje van een vader. Maar dan besluit hij het roer om te gooien en de zorg van zijn twee dochters op zich te nemen zodat hun moeder (Zoe Saldana) kan studeren.

De film is autobiografisch en gebaseerd op de jeugd van de regisseur zelf.

De coolste film van de week is Blade Runner: Een detective, gespeeld door Harrison Ford, moet vijf replicas vernietigen die met een gekaapt ruimteschip naar de aarde zijn teruggekeerd. De replicas worden gebruikt als werkslaven en worden niet ouder dan vier jaar. De replicas proberen op Aarde hun leven te verlengen.

Inmiddels zijn er meerdere versies van de film in omloop, zoals de 'Director's Cut'. Deze versie betreft de 'Final Cut'; regisseur Ridley Scotts definitieve versie.

Cineast Sergei Eisenstein maakte in 1925 de iconische film Battleship Potemkin, over een grootse volksopstand die ontstond op het gevechtschip Potemkin. In de tijd nadat hij deze film maakte werd hij gelauwerd en uitgenodigd naar Hollywood. Al snel werd hij echter afgewezen door de conservatieve Amerikaanse filmmakers waarna Eisenstein zijn heil zocht in het broeierige Mexico. Eisenstein in Guanajuato gaat over deze periode in Mexico die een grote invloed heeft gehad op het verdere werk van de filmmaker.

Voor Ilo Ilo gaan we naar Singapore: het is 1997 en in Singapore begint de financiële crisis zich aan te kondigen. De komst van een Filipijnse au-pair zet binnen een gezin de familieverhoudingen op scherp. De vader wordt ontslagen maar vertelt dit niet aan het gezin. De moeder wordt steeds jaloerser op de au-pair.

Dan The King's Gardens: Sabine De Barra (Kate Winslet) is een onconventionele landschapsarchitect. Wanneer ze door de gerespecteerde architect Le Notre (Matthias Schoenaerts) wordt gevraagd om de tuinen van het Paleis van Versailles voor Lodewijk de veertiende (Alan Rickman) te ontwerpen, twijfelt ze. Is ze wel geschikt voor de paleiswereld vol intriges, verraad en hoge verwachtingen?

We sluiten af met Macondo: de elfjarige Ramasan (Ramasan Minkailov) woont met zijn moeder en twee jongere zusjes in de weinig gezellige buitenwijken van Wenen. Zijn vader is overleden en naar Tsjetsjeense begrippen is hij als enige jongen dé man in huis. Totdat Isa, een oude legervriend van Ramasans vader, in het gebouw komt wonen. Ramasan raakt geinteresseerd in het verleden van zijn vader maar Isa laat niet zomaar informatie los. Al snel ontstaat er een band tussen de twee.

Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.