compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 27 7-7 t/m 13-7
Film van de week!
MENU

Blade Runner - Final Cut

****1/2
Waardering: 4.3/5
Mogelijk schadelijk tot 12 jaarGeweldGrof taalgebruikAngst

Pitch van Blade Runner - Final Cut

Rutger Hauer (Roy Batty)

Rutger Hauer (Roy Batty)

Delen op facebook
Blade Runner - Final Cut
Nederlandse première: 1-11-2019
Verenigde Staten, 1982, 117 min,

Een detective, gespeeld door Harrison Ford, moet vijf replicas vernietigen die met een gekaapt ruimteschip naar de aarde zijn teruggekeerd. De replicas worden gebruikt als werkslaven en worden niet ouder dan vier jaar. De replicas proberen op Aarde hun leven te verlengen.

Blade Runner - Final Cut trailer en bijzonderheden

Inmiddels zijn er meerdere versies van de film in omloop, zoals de 'Director's Cut'. Deze versie betreft de 'Final Cut'; regisseur Ridley Scotts definitieve versie.

Trailer van Blade Runner - Final CutBekijk de trailer en de beste filmstills van de film Blade Runner - Final Cuthttps://i1.ytimg.com/vi/7I3EVulCqsI/hqdefault.jpg2019-10-03
We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

Aanloop

Ridley Scott maakte een reeks van bekende films, waaronder Alien (1979), Gladiator (2000), Black Hawk Down (2001), Thelma & Louise (1991) en Hannibal (2001).

Blade Runner - Final Cut - Bioscopen, Tijden & Tickets

Blade Runner - Final Cut in de bioscoop

Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.


Synopsis distributeur

Los Angeles, november 2019 - Zo begint Ridley Scott’s indrukwekkende sciencefictionfilm Blade Runner (1982), vlak voor het openingsshot van de stad in een dan nog betrekkelijk verre toekomst. Iedereen kan nu zelf ervaren in hoeverre dit toekomstbeeld uit 1982 waarheid is geworden want: ‘The Future Is Now’! Vanaf vrijdag 1 november is Scott’s definitieve versie van de klassieker (‘The Final Cut’) daarom tijdelijk terug in de bioscoop. Voor de eerste keer in Nederland ook in IMAX. Met zijn bijzondere sets, baanbrekende special effects, indrukwekkende kostuums en prachtige camerawerk biedt Blade Runner (The Final Cut) - The Future is Now een unieke blik op een dystopische samenleving in de nabije toekomst. De onlangs overleden Nederlandse acteur Rutger Hauer brak destijds met de film door in de VS. Hij vertolkt de rol van Roy Batty, een menselijke kloon (een zogenaamde replicant) die op de hielen wordt gezeten door Rick Deckard (Harrison Ford), een agent (Blade Runner) gespecialiseerd in het uitschakelen van replicants.

Productiemaatschappij: Blade Runner Partnership, The Ladd Company

Cast & Regisseur

Rutger Hauer

Roy Batty
Harrison Ford

Rick Deckard
Brion James

Leon Kowalski
Ridley Scott

Regisseur
Vangelis

Muziek
Blade Runner - Final Cut poster

Nieuws over Blade Runner - Final Cut