compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 38 22-9 t/m 28-9
Film van de week!
MENU
Home > Filmnieuws > Speelweek 31: nieuw in de bios!

Speelweek 31: nieuw in de bios!

Er komen deze week zeven nieuwe films uit en zoals altijd is er weer voor iedereen wel wat te zien! De film van de week is The Secret Life of Pets.

Delen op facebook
We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

The Secret Life of Pets, of Huisdiergeheimen, is al een tijdje in voorpremières te zien. Wat doen dieren in het huis als de mensen weg gaan? In deze film komen we er achter. We maken kennis met terriër Max, de slome kat Chloë, het dwergkeeshondje Gidget, mopshond Mel, de bastaard Duke, de cavia Norman en het gestoorde konijntje Snowball.

Een van de stemmen in de Amerikaanse versie van deze film wordt gedaan door Ellie Kemper. We kennen haar uit de serie The Unbreakable Kimmy Schmidt.

In "Suicide Squad" rekruteert een geheime afdeling van de overheid gearresteerde misdadigers voor extreem gevaarlijke missies. In ruil hiervoor krijgen de criminelen strafvermindering. Het team bestaat uit leider Rick Flag, de psychotische Joker en Harley Quinn, heks Enchantress, huurling Deadshot en Captain Boomerang.

Regisseur David Ayer heeft een CV vol actiefilms. Hij maakte onder andere End of Watch en Fury.

Jared Leto stapt met zijn rol van de Joker in de voetstappen van de overleden Heath Ledger. Ledger zette de meest iconische Joker tot nu toe neer in The Dark Knight.

Chronic gaat over David, gespeeld door Tim Roth. Hij is een verpleger die mensen begeleidt die stervende zijn. Hij levert de beste zorg die mogelijk is en leert zijn patiënten in een paar dagen beter kennen dan hun familie ooit heeft gekund. Maar wat drijft David eigenlijk?

Deze film won op het filmfestival van Cannes 2015 de prijs voor het beste scenario.

Ook interessant is Les chevaliers blancs. Een hulporganisatie bereidt een bliksemactie in Tsjaad oor, waarbij 300 kinderen worden geëvacueerd uit een oorlogsgebied. De bestemming is Frankrijk waar adoptieouders op ze wachten. Niets loopt echter zoals gepland.

Deze film is gebaseerd op een waargebeurd verhaal wat zich afspeelde in 2007.

Samuel in the Clouds vertelt het verhaal van de Boliviaanse skiliftbediende Samuel. Hij ziet vanuit zijn raam dat de toppen van de berg niet langer bedekt zijn met sneeuw. Terwijl wetenschappers wereldwijd waarschuwen voor klimaatverandering wendt Samuel zich tot de goden.

Regisseur Pieter van Eecke maakte eerder een documentaire over de aardbeving in Haïti.

Dan twee werken rondom Guy Maddin. Allereerst The Forbidden Room. Deze film vertelt een verhaal, in een verhaal in verhaal waarin we kennis maken met matrozen op een onderzeeboot, aspirant-houthakkers en een chirurg die wordt ontvoerd door een groep vrouwen.

Deze film is opgenomen in een studio waar regisseur Guy Maddin een videoinstallatie genaamd Seances had. Deze studio was voor het publiek te bezoeken. Zodoende is de film onderdeel van Seances.

The 1000 Eyes of Dr. Maddin is een documentaire van de Franse filmjournalist Yves Montmayeur over Maddin, die ook wel de Canadese David Lynch wordt genoemd. Montmayeur gaat uitgebreid in gesprek met Maddin's inspiratiebronnen.

Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.