compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 33 18-8 t/m 24-8
Film van de week!
MENU
Home > Filmnieuws > Speelweek 36: deze week in première

Speelweek 36: deze week in première

September is begonnen en dat betekent dat het culturele seizoen weer is begonnen. We merken het ook aan het aantal films uit dat uitkomt: deze week zijn het er zeven! De film van de week is Riddick.

Delen op facebook
We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

Riddick (Vin Diesel) is op een verlaten planeet achtergelaten nadat hij is verraden door zijn eigen volk. Hij komt echter weer op krachten en wordt sterker dan ooit. Hij daagt een team buitenaarde premiejagers uit om op hem te jagen in poging terug te keren naar zijn planeet Furya.

Dit is de derde film over Riddick, na Pitch Black en The Chronicles of Riddick. Een derde film werd lang van te voren aangekondigd maar dit heeft uiteindelijk meer dan zeven jaar geduurd.

We blijven in spannend gebied met The Conjuring: Ed en Lorraine Warren zijn paranormale detectives en ze worden ingehuurd door een familie wiens huis wordt geterroriseerd door een donkere macht. Deze zaak mondt uit tot de meest beangstigde zaak voor de Warrens ooit. Ed en Lorraine Warren bestaan echt: ze claimen meer dan 10.000 paranormale zaken te hebben onderzocht waaronder het bekende Amityville-huis.

Dan jOBS, het langverwachte verhaal over Apple oprichter Steve Jobs. Steve Jobs wist het bedrijf op wist te bouwen tot een van de meest waardevolle bedrijven ter wereld. Ook was hij de motor achter succesvolle producten zoals de iPod en iPhone. Steve Jobs stierf in oktober 2011 op 56-jarige leeftijd aan alvleesklierkanker.

Jobs wordt gespeeld door Ashton Kutcher. Kutcher is ook als investeerder actief in internetbedrijven dus dat verklaart de band tussen hem en deze film wellicht.

Dan Heute bin ich blond, beter bekend als Meisje met negen pruiken. De 21-jarige Sophie komt erachter dat ze kanker heeft. Ze besluit de moed niet op te geven en blijft genieten van haar leven. Ze houdt een dagboek bij en combineert haar gemoedstoestand met verschillende pruiken.

Deze film is gebaseerd op het gelijknamige boek van Sophie van der Stap.

Uit Zweden komt de film Eat Sleep Die, bekend in Zweden als Äta sova dö. Een jonge Oost-Europese immigrant werkt in Zweden. Als het slechter gaat met de fabriek waar ze werkt wordt ze ontslagen. Ze zal een pijnlijke beslissing moeten maken om dit probleem op te lossen. Deze film heeft een grote rondgang gemaakt op de Europese filmfestivals. Ook werd de film beloond met meerdere awards.

Stories We Tell is een documentaire van Sarah Polley, die eerder de film Take This Waltz maakte. De documentaire gaat over haar eigen familie. Haar moeder, die ook actrice was, stierf toen Sarah 11 was. Sarah komt door middel van interviews met haar familieleden achter een familiegeheim.

Voor de film zijn er beelden nagemaakt van Sarah Polleys moeder, Diane Elizabeth. Ze wordt daar gespeeld door Rebecca Jenkins.

We sluiten af met Gerhard Richter - Painting. In deze documentaire volgen we de Duitse schilder Gerhard Richter, een van de best verkopende nog levende schilders ter wereld. Tijdens het maken van de documentaire maakt hij een groot aantal abstracte schilderijen.

Gerhard Richter is vrij media-schuw. Toch werkte hij in 2007 mee aan een korte film van Corinna Belz, "Gerhard Richter's Window". Deze film is daar de opvolger van.

Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.