compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 04 23-1 t/m 29-1
WEB | mobiel
Film van de week!
MENU
Home > Filmnieuws > Speelweek 41: deel 2

Speelweek 41: deel 2

12-10-2016 : Deze week komen er maar liefst twaalf nieuwe films uit in de bioscoop, de drukste week van het jaar. Daarom verdelen we ons wekelijkse overzicht in twee delen. In dit tweede bespreken we zes films en de film van de week is Tonio.

Delen op facebook

Tonio van der Heijden wordt in 2010 door een auto geschept en overlijdt. Het leven van hun ouders zal nooit meer hetzelfde zijn. Ze ervaren de meest intense pijn maar moeten ook zien hun eigen leven voort te zetten.

Dit boek is gebaseerd op het boek van A.F.Th. van der Heijden en is gebaseerd op ware gebeurtenissen.

Nederland heeft deze film gekozen als inzending voor de Oscars. {url=https://www.biosagenda.nl/nieuws_tonio-recensie_6302.html]Lees ook de recensie van deze film![/url]

Nog een Nederlandse film: Prooi. Na een gruwelijke moord op een compleet gezin tast de Amsterdamse politie in het duister. Lizzy, de dierenarts van Artis, denkt dat een leeuw de dader is. Uiteindelijk krijgt ze de autoriteiten zo ver dat ze jacht opende op het beest.

Klinkt onrealistisch? Dat oordeel laten we aan de leeuwenexpert over!

Liever naar de nieuwe Dan Brown? Dat kan. In Inferno wordt Robert Langdon wakker met een hoofdwond in Florence. Hij herinnert zich niets van de laatste dagen. Veel tijd om na te denken heeft hij niet want hij moet met dokter Sienna Brooks een virus zien te vinden dat de helft van de mensheid dreigt te doden. Zoals altijd moet hij het virus zien te vinden met behulp van geheime codes in kunstwerken, ditmaal van Dante.

Vergeet niet de recensie te lezen!

We blijven in Italiaanse sferen met Le confessioni. De G8 komt bij elkaar voor een top aan de Duitse kust. Machtige economen zullen belangrijke beslissingen moeten nemen. De directeur van IMF, Daniel Rochè, heeft een mysterieuze Italiaanse monnik meegenomen en vraagt hem 's avonds om de biecht af te nemen. De volgende dag wordt Rochè dood aangetroffen.

Regisseur Roberto Andò maakte eerder Viva la libertà, met daarin ook een hoofdrol voor Toni Servillo. Die acteur kan je ook kennen van La grande bellezza.

Dan As I Open My Eyes. Een paar maanden voor het uitbreken van de Jasmijnrevolutie in Tunesië voltooid Farah haar school. Haar moeder wil dat ze gaat studeren maar zelf zingt ze liever in haar band met politiek geëngageerde teksten.

De titel van de film verwijst naar een lied dat Farah's band zingt.

De film won op het filmfestival van Venetië de publieksprijs.

We sluiten af met De Matthäus missie van Reinbert de Leeuw. Pianist en dirigent Reinbert de Leeuw heeft zijn leven gewijd aan de moderne klassieke muziek. Nu besteed hij zijn levensdagen alleen nog maar aan de Mattheus Passie van J.S. Bach. Documentairemaker Cherry Duyns volgt hem vanaf de eerste repetitiedagen.

Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.