compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 24 17-6 t/m 23-6
Film van de week!
MENU
Home > Filmnieuws > Speelweek 41: kinderfilms! (deel 1)

Speelweek 41: kinderfilms! (deel 1)

Deze week komen er maar liefst twaalf nieuwe films uit in de bioscoop, de drukste week van het jaar. Daarom verdelen we ons wekelijkse overzicht in twee delen. Deel 1: de kinderfilms.

Delen op facebook
We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

Allereerst is daar Trolls, een vrolijke film van de makers van Shrek. De trollen zijn altijd vrolijk en houden zich voornamelijk bezig met zingen en dansen. De trollen zijn echter erg smakelijk voor de Bergens, die enkel geluk voelen als ze een trol eten. De chagrijnige trol Branch moet met prinses Poppy enkele van de trollen redden uit de handen van de Bergens.

De film bevat veel muziek, gecureerd of gemaakt door Justin Timberlake, die ook de stem van Branch verzorgt in de Engelstalige versie.

Dan Uilenbal, een Nederlandse film dat ook Cinekid zal openen deze week. De 8-jarige Meral vindt het het muisje Piepiep in haar nieuwe huis. Ze neemt de muis mee op schoolkamp en dankzij de muis maakt ze nieuwe vrienden. Maar dan wordt Piepiep gegrepen door een uil. Meral gaat met haar nieuwe vrienden op zoek.

Regisseur Simone van Dusseldorp regisseerde eerder Kikkerdril en Het leven volgens Nino.

Erg leuk is Ma vie de courgette of Mijn naam is Courgette (NL). Courgette is een jongetje van tien jaar oud. Nadat zijn moeder overlijdt wordt hij in een weeshuis geplaatst. Hier kan hij maar moeilijk wennen aan zijn nieuwe leven ten midden van kinderen die net zo beschadigd zijn als hij.

Voor oudere kinderen is er Hart Beat. Zoë houdt erg van muziek maar de liedjes van popster Mik vindt ze maar niks. Dan wordt ze van haar fiets gereden door de tourbus van Mik. Er groeit een bijzondere vriendschap tussen Mik en Zoë maar de omgeving maakt het erg lastig tussen de twee.

Hoofdrolspeler Vajèn van den Bosch speelt ook rollen in Spangas en Goede Tijden Slechte Tijden.

In Siv gaat logeren krijgt Siv een nieuw meisje in de klas: Cerisia. Ze worden al snel vriendinnen en op een dag gaat Siv bij haar logeren. 's Nachts wil ze haar vader bellen maar in het huis van Cerisia gebeuren er rare dingen. En waar is Cerisia eigenlijk gebleven? Siv ontmoet twee pratende dassen en beleeft spannende avonturen.

Dit is een Zweedse film maar onze eigen Barry Atsma speelt de rol van de vader van Siv.

We sluiten af met een Sinterklaasfilm: De Club van Sinterklaas & Geblaf op de Pakjesboot. Het Sinterklaasfeest is in gevaar als Dokter Vleugelaer een blafspray ontwikkelt die ervoor zorgt dat je alleen nog maar kan blaffen. Als de Pieten ook in aanraking komen met de spray loopt het helemaal uit de hand!

Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.