compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 03 17-1 t/m 23-1
WEB | mobiel
Mary Queen of Scots
MENU
Home > Filmnieuws > Speelweek 44: nu in de bioscoop

Speelweek 44: nu in de bioscoop

28-10-2015 Er komen zes films uit deze week, en wat voor een films. En hoe kan het ook anders: de film van de week is Spectre, de nieuwe James Bond.

Delen op facebook

James Bond maakt kennis met Spectre, een duistere misdaadorganisatie met een vreselijk geheim. Om achter de geheimen van Spectre te komen moet hij de dochter van een van zijn vijanden beschermen. Ondertussen raakt MI6 verwikkeld in een grote reorganisatie.

Spectre is een organisatie die ook in oudere James Bond films wat te zien. De laatste keer dat we hoorden over Spectre was in Diamonds Are Forever.

Meer weten over de film? Lees dan snel ons Bond-interview!

Erg geslaagd is Youth, de nieuwe film van Paolo Sorrentino die eerder "La Grande Bellazza" maakte. Fred en Mick zijn oude vrienden die in een wellness-resort in de Alpen verblijven. Mick is regisseur die werkt aan zijn laatste script. Fred is gepensioneerd dirigent die niet meer verlangt naar zijn muziek. De koningin van Engeland wil echter dat Fred nog eenmaal zijn beroemdste stuk opvoert.

Onze redacteur was enthousiast over de film. Lees hier zijn recensie!

Dan The Paradise Suite, de Nederlandse inzending voor de Oscars. In deze mozaïekvertelling zien we hoe verschillenden mensen van buitenlandse afkomst zijn terecht gekomen in Amsterdam. Op het eerste oog hebben ze weinig met elkaar gemeen maar ze hebben allemaal liefde en vriendschap dat ze hoop geeft in deze maatschappij.

De film ging eerder in premiere op het Nederlands Film Festival. En daar hebben we foto's van!

Nog een Nederlandse film: De Grote Zwaen. De schrijver Gerard F. Zwaen heeft een probleem: zijn status als schrijver neemt steeds verder af. Het lot brengt hem echter bij een gruwelijk tafereel van hij de mogelijkheden wel van inziet. Vanaf dat moment krijgt hij bezoek van een reeks kleurrijke figuren die hem van van alles verdenken.

BiosAgenda was tijdens de opnames van deze film aanwezig op de set. Dat verslag zie je hier!

Meer zin in actie? Ga dan naar No Escape: Jack Dwyer, gespeeld door Owen Wilson. verhuist met zijn gezin naar Zuid-Oost Azië waar ze terecht komen in politieke onrusten. Vanwege hun Westerse uiterlijk zijn ze makkelijke doelwitten en ze moeten de hulp aannemen van een excentrieke Engelsman (Pierce Brosnan) om de te kunnen vluchten.

We eindigen met een rerelease uit 1956: "The Invasion of the Body Snatchers. De bewoners van een stadje worden een voor een vervangen door buitenaardse wezens die hun exacte kopieën zijn. Miles Bennell komt er langzamerhand achter dat er niets helemaal klopt.

Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.