compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 32 6-8 t/m 12-8
Film van de week!
MENU
Home > Filmnieuws > Speelweek 47: nu in de bioscoop

Speelweek 47: nu in de bioscoop

Al sedert 1995 weet BiosAgenda de internetbezoekers te wijzen op de nieuwste filmreleases. Nu, twintig jaar later, gaan we gewoon verder! Er komen deze week zes nieuwe films uit en de film van de week is The Hunger Games: Mockingjay - Part 2.

Delen op facebook
We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

In het laatste deel van The Hunger Games Katniss gaat definitief de strijd aan met president Snow. De oorlog tussen het Capitool en de overige districten wordt een smerige strijd waarbij Katniss onder meer Peeta probeert te redden.

Met The Hunger Games: Mockingjay - Part 2 komt er een einde aan reeks die in 2012 begon en een superster van Jennifer Lawrence maakte. Lees ook de recensie waar er ook nog de geschiedenis van the Hunger Games kort wordt uiteen gezet.

Dan The Program. Lance Armstrong won zeven maal de Tour de France, een ongekende prestatie. Sportjournalist David Walsh vertrouwt het echter niet en beschuldigt Armstrong van dopinggebruik. De verdenkingen tegen Armstrong stapelen zich op.

In onze recensie noemen we de film 'informatief en entertainend' maar lezen we ook wat kanttekeningen!

Deze week begint in Amsterdam het IDFA, het filmfestival met alleen maar documentaires. De openingsfilm is A Family Affair en die film is ook meteen landelijk te zien. Filmmaker Tom Fassaert krijgt een uitnodiging van zijn grootmoeder om naar Zuid-Afrika te komen. Fassaert kent zijn grootmoeder alleen van verhalen: ze was een diva die haar gezin achter liet om in Zuid-Afrika te gaan wonen. Eenmaal daar aangekomen blijkt zijn grootmoeder nog steeds een diva te zijn die meteen erg is gecharmeerd van haar kleinzoon.

Meer zin in IJslandse cinema? Dat kan! Ga dan naar Virgin Mountain: Fúsi is 43 jaar en woont nog steeds bij zijn moeder. Zijn moeder moedigt hem aan om line-dance lessen te nemen zodat hij een keer het huis uitkomt. Daar ontmoet Fúsi Alma, een levendige vrouw die zijn leefpatroon omver gooit.

Fan van Matthias Schoenaerts? Ga dan naar zijn film Maryland. Hij speelt Vincent, een ex-militair met een posttraumatische stressstoornis. Hij wordt door een Libanese zakenman gevraagd om op zijn familie te letten. Ondanks de rustige omgeving ziet Vincent toch een dreigende situatie.

Deze film ging wereldwijd in premiere op het filmfestival van Cannes waar hij draaide in het Un Certain Regard programma.

We sluiten de boel af met het Belgische Je suis mort mais j'ai des amis. Nadat hun bandleider overlijdt, besluit een groep rockers toch die tournee naar Amerika te maken die ze hadden gepland. Dit voornemen krijgt een vreemde wending als de minnaar van hun bandleider opduikt: een besnorde piloot die luistert naar de naam Dany.

Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.