compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 03 20-1 t/m 26-1
Film van de week!
MENU
Home > Filmnieuws > Speelweek 49: nieuw in de bioscoop

Speelweek 49: nieuw in de bioscoop

December is de maand waarin de mensen naar de bioscoop gaan. De maand is nog amper begonnen en er knallen gelijk tien nieuwe films de bioscoop in. De film van de week is Gooische Vrouwen 2.

Delen op facebook
We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

De Gooische vrouwen Claire, Cheryl, Anouk en Roelien zijn weer terug. Ze maken weer het nodige mee. Claire (Tjitske Reidinga) komt totaal veranderd terug uit Afrika, Cheryl gaat een echtscheiding regelen, Anouk neigt naar een eetprobleem en Roelien zegt ja op Everts aanzoek. Maar door een bizar ongeval, belanden de vriendinnen in Oostenrijk.

Linda de Mol heeft in diverse interviews gezegd dat er waarschijnlijk geen tweede Gooische Vrouwen film zou komen. Nu is ze dan toch overstag gegaan. Hoe dat zo is gelopen lees je hier in ons interview!

Nog een Nederlandse productie: Mees Kees op de planken. De kinderen in Mees Kees zijn klas doen mee aan de schoolmusical die wordt uitgevoerd in een bejaardentehuis. De voorstelling die Dreus heeft uitgezocht is echter supersaai. Mees Kees (Willem Voogd) en de kinderen hebben een beter idee voor een musical.

Wil je een kijkje nemen op de set? Kijk dan de reportage die we maakten op de set!

Dan een documentaire van de hand van Wim Wenders. The Salt of the Earth is een portret van fotograaf Sebastião Salgado, bekend van zijn projecten Workers, Other Americas, Africa en Genesis. De Braziliaan heeft in 40 jaar tijd alle continenten bezocht in het perspectief van een altijd veranderende mens. Wat hij voornamelijk vastlegde met zijn camera waren vergeten gebieden, mensen en opmerkelijke gebeurtenissen. Vervolgens legde hij zijn focus op landschappen en het wilde flora en fauna.

Deze documentaire was eerder te zien op het filmfestival van Cannes waar hij de Special Jury Prize kreeg in het Un Certain Regard programma.

De liefhebbers van Madagascar en de spin-off serie moeten opletten. Vanaf nu draait Penguins of Madagascar in de bioscoop.

De pinguïns Skipper, Kowalski, Rico en Junior uit keren terug, en zullen een spionageteam vormen om de kwaadaardige Dr. Octavius Brine tegen te houden. Ze zijn niet alleen in hun inspanningen; de chique undercovergroep 'The North Wind' zal hen bijstaan in de poging om de wereld te redden.

Nog een animatie: Solan en Ludwig en de Sneeuwmachine. Een klein stadje genaamd Flåklypa heeft een groot probleem. Het wil maar niet sneeuwen en alle bewoners verlangen er juist zo hevig naar. Uitvinder Reodor Felgen besluit om een sneeuwmachine te maken. De machine is een groot succes en al gauw ligt er een flink pak sneeuw. Maar dan gaat er iets mis. Aan de vriendjes Resan en Ludwig de taak om dit op te lossen.

De laatste jeugdfilm is Antboy. De twaalfjarige Pelle (Oscar Dietz) is een normale jongen die al een hele tijd verliefd is op Amanda. Ze ziet hem echter niet staan. Degene die Pelle wel zien staan, zijn de pestkoppen van de school. Als hij zich verstopt heeft word hij gebeten door een mier. Pelle merkt de volgende dag dat hij beschikt over bovennatuurlijke krachten. Zijn vriendje Wilhelm heeft al snel door wat er aan de hand is, en samen ontwikkelen ze de identiteit 'Antboy' de superheld.

We gaan naar Hongarije voor White God: door een verhoogde belasting op het houden van een bastaardhond, raken de Hongaarse asiels overvol. Ook Lilly's hond Hagen word achtergelaten. De zwerfhonden vormen een groep en willen wraak nemen op de mensen. Lilly gaat op zoek naar Hagen en probeert het bloedbad te voorkomen.

Er zijn 274 honden ingezet bij de productie van deze film. Alle honden die zijn ingezet, zijn van een gemengd ras zoals in het verhaal.

Nog meer dieren in de documentaire Het Chimpansee Complex. Twee getraumatiseerde chimpansees hebben jarenlang gevangen gezeten in een isolement. Nu gaan de twee apen weer leren leven in een apengemeenschap. De verzorgers helpen de twee dieren hierbij. Een proces naar gewoon aap zijn begint.

Deze film is opgenomen in een instelling van Stichting AAP. 50 cent van per verkocht kaartje wordt dan ook gedoneerd aan deze stichting.

Dan Marie Heurtin: Marie Heurtin (14) is doofstom en blind. Als ze bij een doven-instituut, gerund door nonnen terecht komt, is ze totaal onhandelbaar. Ze is een wild en bang dier. De hoop wordt al gauw opgegeven voor dit meisje. Maar zuster Marguerite voelt zich geroepen om Marie te helpen. Stapje bij stapje probeert de non een manier te vinden om te communiceren met meisje. Dat blijkt nog een hele uitdaging te zijn.

We sluiten af met The Riot Club: Twee studenten aan het prestigieuze Oxford willen lid worden van The Riot Club, een beruchte studentenvereniging. De vereniging staat bekend om zijn buitensporige gedrag. Als de twee lid worden van de vereniging komen ze terecht in een wereld van bacchanalen en machtsmisbruik.

Deze film is gebaseerd op het toneelstuk Posh van theatermaker Laura Wade.

Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.