compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 25 23-6 t/m 29-6
Film van de week!
MENU
Home > Filmnieuws > Speelweek 8: nu in de bioscoop

Speelweek 8: nu in de bioscoop

Een groot deel van Nederland heeft lekker vakantie. Dat is mooi want er komen weer mooie films aan. Zes stuks om precies te zijn. De film van de week is Knielen op een bed violen.

Delen op facebook
We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

Knielen op een bed violen is gebaseerd op het succesvolle boek van Jan Siebelink.

Hans en Margje Sievez leiden een gelukkig leven. Als Hans een religieuze ervaring heeft raakt hij in de ban van in een zeer strenge vorm van gereformeerd christendom. Margje kan niets anders doen dan toekijken hoe Hans steeds vromer wordt.

Lees ook het interview met Barry Atsma!

Ook mooi is het Taiwanese "The Assasin". In het China van de negende eeuw werkt een huurmoordenaar in opdracht van de vrouw die haar vanaf haar tiende heeft opgevoed. Als ze tijdens een opdracht genade toont krijgt ze de opdracht om een politiek leider te vermoorden.

Wij interviewden regisseur Hsiao-hsien Hou
en dat interview lees je hier!

Nog een aanrader: Anomalisa. Michael leeft in een wereld waarin iedereen dezelfde stem heeft. Als hij voor zijn werk naar een hotel moet, ontmoet hij Lisa, de eerste met een andere stem. Hij wordt meteen verliefd.

Deze stop-animation film is gebaseerd op het gelijknamige toneelstuk. Ook daar werden de stemmen gedaan door Jennifer Jason Leigh, David Thewlis en Tom Noonan.

{url=http://www.biosagenda.nl/nieuws_anomalisa-recensie_5928.html]Lees ook onze recensie![/url]

Totaal iets anders is Grimsby, de nieuwe film van Sacha Baron Cohen. Sebastian Grimsby is een van de dodelijkste spionnen van MI6. Zijn broer Nobby is een typische Engelse voetbalhooligan. Als de twee na jaren weer worden herenigd moeten ze samen de wereld zien te redden.

Een van de bijrollen wordt gespeeld door Isla Fisher. We kennen haar uit Now You See Me. Ze is tevens de vrouw van Sacha Baron Cohen.

All You Need Is Me is een Nederlandse documentaire over de Donker-broers. Begin jaren '90 vertrokken kunstenaars en broers Aad, Gijs en Justus naar New York waar ze snel succes krijgen. Gijs en Justus keren echter terug naar Nederland en Aad blijft achter met zijn liefde Amy. Als Amy ook vertrekt gaat het bergafwaarts met Aad. Hij krijgt waanideeën en pleegt uiteindelijk zelfmoord.

We sluiten af met Gods of Egypt: De kwade god Set krijgt de macht over het oude Egypte. De sterveling Bek bundelt zijn krachten met de god Horus om Set te verslaan. Hun strijd brengt hen tot ver in het hiernamaals.

Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.