compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 31 4-8 t/m 10-8
Film van de week!
MENU
Home > Filmnieuws > Speelweek 9: nu in de bioscoop

Speelweek 9: nu in de bioscoop

Er komen deze week vijf nieuwe films uit. Dat is op zich niet veel maar ze zijn alle vijf zeer verschillend dus voor ieder wat wils! De film van de week is Room.

Delen op facebook
We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

Room pakte deze week nog een Oscar voor Beste Actrice dus dat belooft wat. Brie Larson speelt Ma. Ze wordt met haar zoontje Jack gevangen gehouden in een kamer. Als Jack 5 wordt verteld Ma hem over de buitenwereld en het leven dat zij had voor de opsluiting. Ze ontsnappen en moeten wennen aan het leven in de buitenwereld.

Deze film is gebaseerd op een boek van Emma Donoghue. Zij schreef het verhaal nadat ze kennis had genomen van het verhaal van Joseph Fritzl en schreef ook het scenario van de verfilming.

Meer weten over deze film? Lees dan onze recensie!

Dan verder met London Has Fallen: De Engelse premier is overleden en alle wereldleiders worden uitgenodigd voor de begrafenis. Het is echter een list van terroristen die wereldleiders willen vermoorden. CIA-agent Mike Banning moet samen met de president van de Verenigde Staten voorkomen dat de terroristen slagen in hun poging.

Dit is het vervolg op Olympus Has Fallen waarbij terroristen het Witte Huis overnamen.

Iets heel anders is Alias María: Maria is pas 13 maar is onderdeel van een kleine Colombiaanse guerrilla. Ze is zwanger en moet in de jungle ook nog eens de baby van iemand anders opvoeden, dit alles middenin in een inhumane oorlog.

Deze film was eerder te zien op het filmfestival van Cannes in het onderdeel Un Certain Regard.

In Préjudice hoort de 32-jarige Cedric (Thomas Blanchard) tijdens een familiediner dat zijn zus zwanger is. Iedereen is blij maar de nog thuiswonende Cedric vindt het maar vreemd. Hij wordt langzaam steeds bozer en begint uit één te zetten hij zijn familie hem veroordeelt.

Dit is de eerste lange speelfilm van regisseur Antoine Cuypers.

We sluiten af met De missie: een documentaire over kolonel Joost de Wolf die wordt aangesteld Chef Operaties van de VN-missie in Mali. Bij zijn aankomst valt het Malinese leger de rebellen aan. De Wolf moet zich diplomatiek opstellen.

Regisseur Robert Oey maakte eerder de documentaire Gesneuveld.

Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.