compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 50 13-12 t/m 19-12
WEB | mobiel
Aquaman - Film van de week
MENU
Home > Filmnieuws > Tati-retrospectief in Filmmuseum

Tati-retrospectief in Filmmuseum

2-9-2003 AMSTERDAM - Het Filmmuseum presenteert dit najaar een retrospectief van de Franse regisseur en acteur Jacques Tati (1908-1982). Zijn meest bekende films zullen in nieuwe kopieën door het hele land te zien zijn.

Delen op facebook

Amsterdam, Den Haag, Nijmegen, Maastricht en Groningen komen vanaf deze week het eerst aan bod. Filmmaker, komiek en scherp observator van de absurditeit van het moderne alledaagse leven Tati regisseerde maar zes speelfilms, maar geldt volgens kenners nog steeds als een van de allerbelangrijkste naoorlogse Europeanen op zijn terrein.

'Ook hedendaagse reclamemakers, ontwerpers en architecten laten zich inspireren door Tati's doordachte filmesthetiek en kritische blik op de twintigste-eeuwse cultuur', aldus de organisatoren van het Tati-retrospectief.

Met de korte film "L'école des facteurs" maakte Tati in 1946 zijn regiedebuut. In 1949 brak hij door met de lange speelfilm Jour de Fête, een satirische kijk op de moderne tijd. Vier jaar later introduceerde Tati in de strandkomedie Les Vacances de Monsieur Hulot zijn alter ego, Monsieur Hulot.

Andere films die vertoond worden zijn Mon Oncle (1958) en Playtime (1967).


Links:
Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.