compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 03 17-1 t/m 23-1
WEB | mobiel
Mary Queen of Scots
MENU
Home > Filmnieuws > Warner Bros. aangeklaagd voor The Hobbit opbrengsten

Warner Bros. aangeklaagd voor The Hobbit opbrengsten

12-12-2013 Harvey Weinstein en Bob Weinstein klagen Warner Bros. aan. Volgens de producerende broers is de distributeur hun geld schuldig voor de opbrengst van The Hobbit: The Desolation of Smaug en "The Hobbit: There and Back Again".

Delen op facebook
Foto uit 'The Hobbit: The Desolation of Smaug', (c)Warner Bros.

Foto uit 'The Hobbit: The Desolation of Smaug', (c)Warner Bros.

De Weinsteins hadden de rechten op de Lord of The Rings en The Hobbit films. In 1998 hebben ze deze rechten verkocht aan New Line Cinema, dat ondertussen is overgenomen door Warner Bros.

Volgens Warner Bros. is afgesproken dat Harvey en Bob Weinstein een deel van de opbrengsten zouden krijgen van de Lord of the Rings trilogie en van The Hobbit: An Unexpected Journey. Warner Bros. betaalde de Weinsteins een deel van de Lord of the Rings opbrengsten en 75 miljoen dollar (54 miljoen euro) voor de eerste film van The Hobbit. Warner Bros. vindt dat Harvey en Bob Weinstein hiermee zijn afbetaald.

Maar de Weinstein broers vertellen een ander verhaal. Volgens hen was de afspraak dat ze ook voor The Hobbit: The Desolation of Smaug en "The Hobbit: There and Back Again" geld krijgen.

De Weinsteins eisen 75 miljoen dollar als schadevergoeding van Warner Bros.

The Hobbit: The Desolation of Smaug is vanaf afgelopen woensdag in de Nederlandse bioscopen te zien. "The Hobbit: There and Back Again" is het derde en laatste deel van The Hobbit trilogie en is in december 2014 op het witte doek te zien.

Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.