compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 32 6-8 t/m 12-8
Film van de week!
MENU
Home > Filmnieuws > Zaterdag opening Cinekid festival

Zaterdag opening Cinekid festival

Cinekid festival opent zaterdag met ballonnenactie op de Dom in Utrecht

De tweeëntwintigste editie van het Cinekid festival start komende zaterdag met een ballonnenactie op de Dom in Utrecht. Van 11 t/m 26 oktober zullen in 31 steden door heel Nederland Cinekid films worden vertoond en workshops media-maken worden gegeven.

Delen op facebook
We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

Komende zaterdag gaat het kinderfilmfestival Cinekid van start. Om 13 uur zullen 32 kinderen uit 32 steden 500 ballonnen oplaten vanaf de Dom in Utrecht. Met deze ballonnenactie zal het Cinekid festival worden geopend. Het festival is gericht op kinderen van 4 tot 14 jaar. Er worden films vertoond uit de hele wereld, de jeugd kan genieten van de beste televisieprogramma's en er worden workshops media-maken gegeven.

Op 11 oktober begint het festival in Midden- en Zuid Nederland en op 18 oktober in de rest van het land, waaronder Amsterdam. In het eerste gedeelte van het festival, vanaf 11 oktober, worden de films op locatie getoond. In 32 steden door heel Nederland worden kinderfilms vertoond. De competitiefilms strijden om de KPN Cinekid Leeuw, die bestaat uit een jury prijs van 15.000 euro en een publieksprijs van hetzelfde bedrag. De jury bestaat o.a. uit Kasper Barfoed, regisseur van De verloren schat van de Tempelridders (2006), Rock Demers, Canadese filmproducent van o.a. 'Dancing on the Moon' (1997) en Sabine Veenendaal, producent van o.a. Morrison krijgt een zusje(2008).

Enkele van de competitiefilms zijn Doorbijten, over de Iraanse wees Ali die in Teheran woont en op zoek gaat naar zijn ouders; De Duitse film De drie rovers over drie rover broers die worden geconfronteerd met de wees Tiffany; De kleine verrader over een Israëlisch jongetje dat tijdens de bezetting van Israël door de Britten bevriend raakt met een Britse officier en de Noorse film S.O.S. Kleine zeehond, een kinderthriller over smokkel, drugs en zeehondjes.

In Amsterdam zal het Cinekid festival vanaf 18 oktober plaatsvinden in de Westergasfabriek en in the Movies.


Links:
Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.