compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 04 23-1 t/m 29-1
WEB | mobiel
Film van de week!
MENU
Home > Filmsterren > André van Duin

André van Duin

André van Duin: films

 

Biografie van André van Duin

André van Duin werd ontdekt in 1964 bij de AVRO-talentenjacht 'Nieuwe Oogst'. Vanaf 1967 was hij regelmatig te zien op de Nederlandse televisie.

Enkele jaren later begon hij met zijn theatercarrière. In zijn revues werd hij vaak bijgestaan door Frans van Dusschoten en Corrie van Gorp. In 1973 begon André van Duin samen met Ferry de Groot de immens populaire 'Dik Voormekaar Show' op de radio.

André van Duin speelde daarnaast ook rollen in Nederlandse speelfilms, waaronder Ik ben Joep Meloen en De Boezemvriend.

Ook als zanger heeft André van Duin in Nederland successen beleeft. Hij scoorde aanvankelijk hits met persiflages van bekende nummers, zoals 'Angelique', 'Het bananenlied' en 'De tamme boerenzoon'. Later legde hij zich echter toe op carnavalskrakers, zoals 'Er staat een paard in de gang', 'Ik heb hele grote bloemkolen' en het 'Pizzalied'. Om zijn hit 'Willempie' ontstond in Nederland enige controverse, omdat het krenkend zou zijn voor geestelijk gehandicapten. Van Duin bood hiervoor publiekelijk zijn excuses aan.

In de laatste jaren wijdt Van Duin zich steeds meer aan zijn grote liefde: de revue. Samen met Ron Brandsteder en Joke Bruijs staat hij al enkele seizoenen op de planken met verschillende shows. De nieuwste voorstelling, 'André's nieuwe revue', gaat in november 2007 in premiere.

Op 23 december 2006 is André van Duin getrouwd met zijn levenspartner Martin Elferink.
Laatste filmnieuws

André van Duin Feiten

acteur, musicus
Geboren 20-2-1947
André van Duin is onder meer bekend van de films Ik ben Joep Meloen en De Boezemvriend, de hits 'Er staat een paard in de gang' en het 'Pizzalied' en zijn vrolijke tv- en theatershows.

BiosAgenda.nl op Facebook, Twitter en Google+

74 films in Utrecht deze week

74 films in Utrecht deze week74 films zijn te zien in Utrecht deze week!
Voor de complete en actuele biosagenda in JOUW STAD zit je goed bij Biosagenda.nl