compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 03 21-1 t/m 27-1
Film van de week!
MENU
Home > Filmsterren > Dries Roelvink

Dries Roelvink

Dries Roelvink: films

 

Biografie van Dries Roelvink

Dries Roelvink, geboren en getogen in de Amsterdamse Jordaan, won in 1982 een talentenjacht en begon zo zijn loopbaan als zanger van schlagers.

Na 2 jaar kreeg Roelvink een platencontract. Met zijn feestmuziek scoorde hij goed op allerlei feestjes en partijen en langzaamaan werd hij een bekendheid in Nederland. Hij deed pogingen om een hit te scoren, maar dat mislukte in die jaren keer op keer. Ook zijn albums verkochten nooit echt goed.

Om toch een keer die grote hit te kunnen scoren richtte Roelvink zich later niet alleen meer op het feestencircuit, maar ook op de wereld van televisie. Hij had een eigen realityshow, die eerst te zien was op de Amsterdamse zender AT5 en later op SBS6.

In 2007 was Roelvink te zien in het tv-programma 'Sterren dansen op het ijs'. In augustus van dat jaar kwam hij voor het eerst in zijn carrière op de vierde plaats in de hitlijsten te staan met zijn single 'Ik kom eraan'.

Het hele jaar door is Roelvink bezig geweest zijn solo-concert, dat de zanger in januari 2008 zou geven, te promoten. In november 2007 werd echter bekendgemaakt dat het concert niet door kon gaan, omdat twee sponsors zich hadden afgemeld.

Het concert zou 'I Love Dries' heten, net als de film I Love Dries, die begin 2008 uit moet komen. Daarin wil een echtpaar dat geen kinderen kan krijgen de zanger ontvoeren om hem zijn zaad afhandig te maken.

Trivia over Dries Roelvink

Dries Roelvink speelde, voordat hij ging zingen, 3 jaar in het eerste elftal van FC Amsterdam, dat destijds uitkwam in de Eerste Divisie.
Laatste filmnieuws

Dries Roelvink Feiten

acteur
Geboren 1-1-1959
Dries Roelvink, geboren en getogen in de Amsterdamse Jordaan, won in 1982 een talentenjacht en begon zo zijn loopbaan als zanger van schlagers.

BiosAgenda.nl op Facebook, Twitter en Google+