compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 08 25-2 t/m 3-3
Film van de week!
MENU
Home > Filmsterren > Elvis Presley

Elvis Presley

Elvis Presley: films

 

Biografie van Elvis Presley

Elvis Presley, ookwel bekend als de King of Rock 'n Roll, is een van de grootste artiesten van de 20e eeuw.

Elvis Presley werd bekend in de jaren '50 met zijn rockabilly muziek, een stijl die normaal gesproken alleen door zwarte muzikanten werd gemaakt. Zijn muziek en zijn heupbewegingen deden in Amerika veel stof opwaaien: men vond het vulgair.

Elvis populariteit steeg echter alleen maar en uiteindelijk tekende hij bij een major label.

Nadat Elvis in dienst was geweest ging Elvis ook acteren in films. Hij acteerde in maar liefst 33 films. Deze films werden slecht ontvangen maar ze werden goed bezocht.

In zijn latere carriere ging het bergafwaarts met Elvis. Hij raakte verslaafd aan drugs en kwam kilo's aan. Live optredens uit deze tijd laten een verwarde en dikke Elvis zien die een schim was van de energieke Elvis.

Op 16 augustus 1977 stierf Elvis op 42-jarige leeftijd. Hoewel Elvis leven tragisch eindigde, is Elvis een van de allergrootste artiesten. Zijn invloed op de hedendaagse muziek is nog steeds aanwezig.

Trivia over Elvis Presley

Elvis Presley heeft één dochter, Lisa Marie Presley. Zij is korte tijd getrouwd met 'Michael Jackson'.

Elvis's manager heette 'Colonel' Tom Parker. Deze Tom Parker heette eigenlijk Dries van Kuijk en kwam uit Breda. Dries van Kuijk verbleef illegaal in Amerika.
Laatste filmnieuws

Elvis Presley Feiten

Elvis Presley in Elvis: That's the Way It Is
acteur, musicus
Geboren 8-1-1935, overleden 16-8-1977
Elvis Presley, ookwel bekend als de King of Rock 'n Roll, is een van de grootste artiesten van de 20e eeuw. Zijn invloed op de hedendaagse muziek is nog steeds aanwezig.

BiosAgenda.nl op Facebook, Twitter en Google+