compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 29 18-7 t/m 24-7
Film van de week!
MENU
Home > Filmsterren > Carlo Boszhard

Carlo Boszhard

Carlo Boszhard: films

 

Biografie van Carlo Boszhard

Carlo Boszhard had al op de lagere school een voorliefde voor toneelspelen en theater. Op zijn 13e jaar stond hij al in theater 'De Engelenbak' in Amsterdam.

Carlo werkte een tijdje in de verzorging, maar hij wilde veel liever presentator worden. Uiteindelijk begon hij zijn tv-carriere bij de AVRO. Hij mocht in 1989 'Pauze tv' gaan presenteren, wat hij gedurende twee seizoenen deed.

Mies Bouman was degene die het echte talent in hem ontdekte. Dankzij haar kreeg carlo de kans om meer programma's te gaan presenteren, zoals de quiz 'Bij wijze van Spreken' en de documentaire "Alle kinderen van Bolivia". In 1991 vertrok Carlo naar RTL4.

De lijst van programma's die hij bij dit station (vaak samen met Irene Moors) presenteerde is inmiddels al zeer indurukwekkend: 'De gek van de week show', 'Hitbingo', 'RTL Club', 'Telekids', 'Sterrengeheimen', 'Liefde op het eerste gezicht', 'GTST quiz', 'Monte Carlo', 'Life & Cooking', 'Ja, ik wil een miljonair', 'Wedden dat', 'Welkom op je Bruiloft', 'Mc Carlo', 'Cash & Carlo', 'De Carlo & Irene Show', 'Win 't & In 't' en 'Staatsloterij Live' (samen met Chantal Janzen).

Carlo en Irene maakten tijdens hun Telekidsperiode samen vier films: "Het Geheim van de Zonnesteen" (1996), "De Parel van de Woestijn" (1997), "De Vloek van Griebelstein" (1998) en "Het Monster van Toth" (1999). Ook maakten ze samen een aantal Telekids-cd's, waarvan 'Pittige tijden' de eerste was.

Carlo wordt vaak gevraagd om zjin stem te lenen aan tekenfilmfiguren. Hij deed dit al voor films als "De Snorkels", Mulan, Babe In De Grote Stad (NL), Als Kat en Hond, Spy Kids, Ice Age en Shrek 2. Ook in de film Shrek de Derde zal Carlo in de Nederlandse versie de stem van Donkey vertolken.

Op 25 Oktober 2002 won Carlo de 'Zilveren Televizierster' en tevens de 'Rembrandt-Award' in de categorie 'Beste TV-man 2002'. Eerder won hij samen met Irene Moors de 'Kinder Margrietprijs' voor het programma Telekids.

Ook in de theaters is Carlo een graag geziene gast. Hij speelde al de rol van DJ Monty in de musical 'Saturday Night Fever' en tijdens 'Musicals in Ahoy'. In 'Beauty and the Beast' speelde Carlo in 2005-2006 de rol van Lumière. Vanaf april 2008 is Carlo Boszhard te zien als Thénardier in de nieuwe Nederlandstalige versie van de musical 'Les Misérables'.
Laatste filmnieuws

Carlo Boszhard Feiten

acteur, stemacteur
Geboren 26-6-1969
In 'Beauty and the Beast' speelde hij de rol van Lumière. Vanaf april 2008 is Carlo Boszhard te zien als Thénardier in de nieuwe Nederlandstalige versie van de musical 'Les Misérables'.

BiosAgenda.nl op Facebook, Twitter en Google+

186 films in Amsterdam deze week

186 films in Amsterdam deze week186 films zijn te zien in Amsterdam deze week!
Voor de complete en actuele biosagenda in JOUW STAD zit je goed bij Biosagenda.nl