compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 29 18-7 t/m 24-7
Film van de week!
MENU
Home > Filmsterren > Naomi Kawase

Naomi Kawase

Naomi Kawase: films, nieuws

 

Biografie van Naomi Kawase

© Cinéart

Naomi Kawase is een filmregisseuse en scenarioschrijfster die veel documentaires maakte, waaronder Embracing, over haar zoektocht naar de vader die haar als kind in de steek liet. In 2007 won ze de Grand Prix, Cannes International Film Festival voor The Mourning Forest.

Tussen 1994 en 1996 bracht ze een trilogie uit met films over haar grootmoeder: Katatsumori, See Heaven en Sun on the Horizon.

Ze werd de jongste winnaar van de la Caméra d'Or-prijs (beste nieuwe regisseur) op het filmfestival van Cannes in 1997 voor haar eerste 35mm-film, Suzaku (1997).

In 2006 bracht ze de veertig minuten durende documentaire Tarachime uit, die ze het liefst vertoond heeft voor haar film van het jaar erop. Tarachime gaat terug naar Kawase's relatie met haar oudtante en behandelt zeer persoonlijke thema's zoals de groeiende dementie van haar tante.

Kawase voltooide de productie van haar vierde lange film Mogari no mori (2007) — Het ochtend bos — die in juni 2007 in première ging in haar geboorteplaats Nara en de Grand Prix won op het filmfestival van Cannes in 2007.

Haar film Hanezu no tsuki (2011) ging in première op het filmfestival van Cannes in 2011.


Haar film Futatsume no mado (2014) werd geselecteerd voor de Palme d'Or, de hoofdcompetitie van het Filmfestival van Cannes 2014.

Trivia over Naomi Kawase

Ze won als jongste regisseur ooit de Caméra d'or met haar film Moe no suzaku en ze verwerkt meestal autobiografische thema's in haar werk.

Naomi Kawase In het nieuws

Cinéart lanceert Directors' Collection

Array

29-4-2021 Vanaf vrijdag 30 april aanstaande staat Directors’ Collection live op de website van filmdistributeur Cinéart. Directors’ Collection is een plek waar toonaangevende regisseurs in de spotlight gezet worden en de films van de filmauteurs te bekijken.

Woensdag start het filmfestival van Cannes

Array

16-5-2017 Woensdag start het beroemdste filmfestival ter wereld: Cannes. Het is dit jaar de zeventigste keer dat het festival plaatsvindt.

Cannes maakt programma bekend

Array

14-4-2017 Het filmfestival van Cannes, het meest prestigueze ter wereld, heeft zijn line-up bekend gemaakt. Er zijn dit jaar geen Nederlandse films geselecteerd voor de Gouden Palm competitie.

DEADPOOL<br />
<br />
Ryan Reynolds is Marvel Comics? most unconventional anti-hero, DEADPOOL.<br />
<br />
Photo Credit: Joe Lederer<br />
<br />
TM & © 2015 Marvel & Subs.  TM and © 2015 Twentieth Century Fox Film Corporation.  All ri

Speelweek 6: nu in de bioscoop

Array

10-2-2016 Carnaval is weer voorbij dus je kunt met je brakke hoofd weer naar de bioscoop toe. En anders is er altijd wel een andere goede reden! Er komen tien nieuwe films uit en de film van de week is Deadpool.

Faye Dunaway © photo by Jerry Schatzberg – Artwork: H5 (M. Lelièvre, B. Parienté)

Selectie voor Gouden Palm bekend

Cannes filmfestival maakt programma bekend

14-4-2011 De organisatie van het beroemde filmfestival in Cannes heeft de films die meedingen voor een Gouden Palm bekend gemaakt. Het festival zal plaats vinden van 11 tot en met 22 mei.

Laatste filmnieuws

Naomi Kawase Feiten

acteur, camera, montage, musicus, producent, regisseur, scenarioschrijver
Geboren 30-5-1969
Filmregisseuse en scenarioschrijfster en won in 1997 ze als jongste regisseur ooit de Caméra d'or met haar film Moe no suzaku

BiosAgenda.nl op Facebook, Twitter en Google+

63 films in Eindhoven deze week

63 films in Eindhoven deze week63 films zijn te zien in Eindhoven deze week!
Voor de complete en actuele biosagenda in JOUW STAD zit je goed bij Biosagenda.nl