compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 47 19-11 t/m 25-11
Film van de week!
MENU
Home > Filmnieuws > Speelweek 6: nu in de bioscoop

Speelweek 6: nu in de bioscoop

Carnaval is weer voorbij dus je kunt met je brakke hoofd weer naar de bioscoop toe. En anders is er altijd wel een andere goede reden! Er komen tien nieuwe films uit en de film van de week is Deadpool.

Delen op facebook
We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

Voormalig speciaal agent Wade Wilson (Ryan Reynolds) werkt als huurling wanneer hij terechtkomt in een bizar experiment. Als de rook optrekt blijkt Wilson een paar unieke eigenschappen erbij te hebben: hij geneest bizar snel en is geestelijk lichtelijk uit balans. Hij neemt het alter ego Deadpool aan en gaat op zoek naar de man die zijn leven overhoop gooide.

Een verfilming van Marvels Deadpool-comics zat al een tijdje in de pijpleiding. In januari 2012 werd een filmpje met testbeelden gemaakt om studiohoofden te overtuigen dat de film een goed idee was. Pas toen de beelden in augustus 2014 op internet verschenen en de fans lyrisch waren over de video, werd de beslissing genomen om de film daadwerkelijk groen licht te geven.

Beyond Sleep is de verfilming van de W.F. Hermans klassieker Nooit Meer Slapen. Een jonge wetenschapper reist af naar Noorwegen om onderzoek te doen naar meteorieten. Zo hoopt hij het werk van zijn vader te kunnen voortzetten. Door slaapgebrek en herhaaldelijk falen wordt hij langzaam tot waanzin gedreven.

Lees ook de recensie van deze film!

Dan How to Be Single: Vier vrouwen zijn single en wonen in een New York. Ze hebben allemaal zo hun eigen sores maar ze willen allemaal weten hoe ze het beste single kunnen zijn in de stad die nooit slaapt.

Deze film is gebaseerd op het boek van Liz Tuccillo. Zij werkte ook mee aan Sex and the City en schreef het zelfhulp boek He's Just Not That Into You dat ook werd verfilmd.

In Goosebumps heeft Zach een oogje op nieuwe buurmeisje Hannah. Zij heeft echter een mysterieuze vader: de schrijver R.L. Stine. Stine heeft een geheim: de monsters uit zijn boeken zijn echt! Als Zach per ongeluk de monsters vrijlaat moeten ze de monsters weer vangen!

Deze film is gebaseerd op de gelijknamige boekenreeks die in Nederland bekend staat onder de titel Kippenvel.

Nu een film waar allang over wordt gesproken: Zoolander 2. Over de hele wereld worden mensen met de Blue Steel look vermoord. Interpol vraagt aan Derek Zoolander (Ben Stiller) en Hansel (Owen Wilson) of zij de moorden willen onderzoeken.

Iets heel anders is An: Sentaro verkoopt pannenkoekjes gevuld met An, een zoete rodebonenpasta. De oude vrouw Tokue biedt aan om voor hem te komen werken en blijkt heel goed An te kunnen maken. De zaak begint te floreren en er ontstaat een bijzondere vriendschap tussen Tokue en Sentaro.

De Japanse regisseur Naomi Kawase is bekend van de films The Mourning Forest, Suzaku en Still the Water.

Fifty Shades of Black is een spoof van die andere Fifty Shades film. In deze spoof op Fifty Shades of Grey valt Anastasia op indrukwekkende Christian Black, gespeeld door Marlon Wayans. Christian moet echter niets weten van een romantische relatie.

De hoofdrolspeler hier is Marlon Wayans, een van de Wayans-broers die ook veel van de Scary Movie films hebben gemaakt.

Much Loved is verboden in Marokko omdat hij volgens de autoriteiten in strijd is met de Marokkaanse zeden. Dat klinkt interessant! Noha, Soukaina en Randa werken als prostituee in Marrakech. Ze zijn sterk en geëmancipeerd maar worden door de maatschappij waarin ze leven zwaar veroordeeld. Hun families hebben hen verstoten en op straat worden ze bedreigd. De komst van een nieuw iemand in hun hechte groep maakt de vriendschap nog inniger.

Dan hebben we nog de jeugdflm Operatie Noordpool (NL): De 13-jarige Julia en haar 8-jarige tweelingbroertjes raken per ongeluk gestrand op een eiland in Noordelijke IJszee. De winter komt eraan dus de drie kinderen moeten zien te overleven en contact maken met de rest van de wereld.

En als laatste is daar Becoming Zlatan: een documentaire over de Zweedse topvoetballer Zlatan Ibrahimovic. We zien in de beelden hoe aan de vooravond van zijn doorbraak staat waarin hij openhartig verteld over zijn leven.

Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.