compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 15 9-4 t/m 15-4
Film van de week!
MENU
Home > Filmsterren > Jacques Tati

Jacques Tati

Jacques Tati: films, nieuws

 

Biografie van Jacques Tati

Jacques Tati in Jour de Fête
Jacques Tati in Jour de Fête

Jacques Tati speelde in comedyfilms. Hij speelt vaak een man die niet thuis hoort in de omgeving waar hij zich bevindt.

Jacques Tatischeff was een Franse filmacteur en regisseur. Zijn vader was een Russische ambassadeur in Parijs en zijn moeder kwam uit Nederland.

In 1938 regisseerde hij zijn eerste korte film (Retour à la terre) en in 1953 maakte hij de film Les Vacances de Monsieur Hulot, hierin speelt hij voor het eerst de rol van de iconische Monsieur Hulot. Het vervolg van deze film, Mon Oncle, heeft een Oscar gewonnen voor beste buitenlandse film.

Vanaf 1967 nam zijn invloed af en mislukten zijn films. Tot 1974, toen maakte hij de film Parade, zijn laatste succesvolle film.

In 1982 overleed Jacques Tati aan kanker.

Trivia over Jacques Tati

Jacques Tati heeft veel invloed gehad op de cinematografie, ook al heeft hij in 50 jaar maar 6 lange en 4 korte films gemaakt.
Rowan Atkinson heeft Mr. Bean geïnspireerd op Jacques Tati. De film Mr. Bean's Holiday is zijn eerbetoon aan Les Vacances de Monsieur Hulot.

Jacques Tati In het nieuws

Alain Bécourt en Jacques Tati in Mon oncle (1958)

Filmklassieker Mon Oncle wordt prentenboek

6-7-2018 Kinderboekenschrijfster Yvonne Jagtenberg maakt een prentenboek van de komedie Mon Oncle van de Franse regisseur/acteur Jacques Tati. Dit vanwege de 60e verjaardag van deze filmklassieker uit 1958.

Laatste filmnieuws

Jacques Tati Feiten

acteur, montage, producent, regisseur, scenarioschrijver
Geboren 9-10-1907, overleden 4-11-1982
Jacques Tati was een icoon met zijn terugkerende rol van Monsieur Hulot. Hij heeft die films ook geregisseerd. In 1982 is hij overleden aan kanker.

BiosAgenda.nl op Facebook, Twitter en Google+