compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 32 6-8 t/m 12-8
Film van de week!
MENU
Home > Filmsterren > Ana Torrent

Ana Torrent

Ana Torrent: films

 

Biografie van Ana Torrent

Ana Torrent Bertrán de Lis werd geboren in Madrid. Ze werd bijna letterlijk geboren als actrice, want al als tweejarige baby was ze te zien in de film "Un día después de agosto". Ook als kind was ze in verschillende films te zien. Op zevenjarige leeftijd had ze al een gedeelde hoofdrol in The Spirit of the Beehive, die bekroond werd met een Fotograma de Plata en enkele jaren daarna speelde ze in de in Cannes met een Grand Prix bekroonde film Cría cuervos.

In de jaren '90 speelde Torrent onder meer in de veelvuldig bekroonde film Vacas, over verraad in de Baskenland. Haar grootste succes tot nu toe bereikte ze in Alejandro Amenábar's horrorfilm Tesis, waarvoor ze een Goya-award kreeg voor beste actrice.

Op BiosAgenda.nl wordt Anna Torrent regelmatig geraadpleegd door mensen die op zoek zijn naar downloads voor het programma Bittorrent. Deze onbedoelde aandacht heeft er in ieder geval toe geleid dat deze biografie van de Spaanse actrice is geschreven.

Trivia over Ana Torrent

- Wordt regelmatig geraadpleegd door mensen die op zoek zijn naar Bittorrent-downloads

- 'Speelde' al op 2-jarige leeftijd in een film

- Won een Goya-award voor haar rol in Tesis.
Laatste filmnieuws

Ana Torrent Feiten

acteur
Geboren 12-7-1966
Anna Torrent was al op 2-jarige leeftijd op het witte doek te zien. Ook als kindsterretje speelde ze in diverse films. Haar grootste succes behaalde ze met haar rol in de film 'Tesis', waarvoor ze een Goya-award ontving.

BiosAgenda.nl op Facebook, Twitter en Google+

59 films in Maastricht deze week

59 films in Maastricht deze weekVandaag wordt er in Maastricht maar liefst 66 keer een film vertoond.
Voor de complete en actuele biosagenda in JOUW STAD zit je goed bij Biosagenda.nl