compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 13 26-3 t/m 1-4
Film van de week!
MENU
Home > Filmsterren > Chris Tucker

Chris Tucker

Chris Tucker: films, nieuws

 

Biografie van Chris Tucker

Na de middelbare school verhuisde Chris Tucker naar Los Angeles om een carrière als stand-upcomedian na te streven. Zijn eerste grote filmrol was in de cult favoriet 'Friday', die in 1995 uitkwam. In deze film werkte Tucker samen met rapper Ice Cube. Na enkele kleine producties, waaronder Money Talks met Charlie Sheen, verscheen hij in 1997 in The Fifth Element; waarin hij samenwerkte met Bruce Willis.

In 1998 was Tucker, samen met Jackie Chan, te zien in de vechtsport komedie Rush Hour en ook in de vervolgfilms Rush Hour 2 en Rush Hour 3. Rush Hour 3 was tevens de laatste film waaraan Tucker meewerkte. Tucker houdt zich inmiddels weer vooral bezig met stand-upcomedy.

Ondanks het relatief kleine aantal films waaraan Tucker meewerkte, behoort hij toch al tot de onofficiële '20 miljoen per film' club. Waardoor hij zich kan meten aan acteurs als Brad Pitt, Denzel Washington, Tom Cruise en Will Smith.

Chris Tucker In het nieuws

Box Office Update - week 39 / 2007

Bioscoopbezoek trekt weer aan

2-10-2007 Het bioscoopbezoek zit weer enigszins in de lift deze week. September was een rustige filmmaand met alleen The Bourne Ultimatum en Hairspray als uitschieters. Nu de herfstvakantie voor de deur staat, trekt ook het bioscoopbezoek weer licht aan.

Laatste filmnieuws

Chris Tucker Feiten

acteur
Geboren 31-8-1972
Chris Tuckers grote doorbraak kwam in 1997 met The Fifth Element, maar de meeste mensen kennen hem inmiddels van de Rush Hour films. Naast acteur is Tucker stand-upcomedian.

BiosAgenda.nl op Facebook, Twitter en Google+